Μήνυμα κοινωνικής αντίστασης και πολιτικής δράσης έστειλε το βράδυ της Πέμπτης από τα Χανιά, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε προφεστιβαλική εκδήλωση της νεολαίας του ΣΥΝ, που έγινε στο παλιό λιμάνι της πόλης.

Ο Τσίπρας υποστήριξε ότι το μνημόνιο που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι λύση αλλά στυγνή, όπως είπε, εκμετάλλευση της κοινωνίας και για το λόγο αυτό, πρέπει να πέσει και να ανατραπεί.

Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε κριτική στις πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό υποστηρίζοντας ότι καταπατήθηκαν κατακτήσεις καθώς, όπως είπε, με συνοπτικές διαδικασίες «ξηλώθηκε» η κοινωνική ασφάλιση.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την τροπολογία για κατάργηση της διαιτησίας ως τροπολογία ντροπής και υποστήριξε ότι την ώρα που δια νόμου καταργήθηκαν οι αυξήσεις του 1% και 2%, την ώρα που φουντώνει ο πληθωρισμός, που οι συνταξιούχοι καταδικάζονται σε αποδοχές πείνας, που η νεολαία εν ονόματι του μνημονίου παλεύει με την ανεργία και την υποαπασχόληση, κάθε δημόσιο αγαθό είναι έτοιμο να ξεπουληθεί.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου πρέπει να ακουστεί ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης και τόνισε ότι ειδικά στις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους, η ψήφος έχει κεντρικό πολιτικό νόημα.