Ήπια προσέγγιση στην εργασιακή εφεδρεία χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ν. Αλευράς, την απόφαση που πήρε χθες το υπουργικό συμβούλιο.

«Διαφορετικά», όπως ανέφερε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, «κινδυνεύαμε να οδηγηθούμε σε μία μείζονα κοινωνική αναταραχή με όλους τους φόρους, με όλες τις περικοπές, μια κοινωνική αναταραχή η οποία θα έθιγε ευθέως το πρόγραμμα σύγκλισης της Ελλάδας με την υπόλοιπη Ευρώπη και δεν θα ήταν σωστό να συμβεί αυτό».

Ο κ. Αλευράς, σχολιάζοντας το άρθρο του πρώην πρωθυπουργού, Κ. Σημίτη, τόνισε, μεταξύ άλλων: «Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο διακύβευμα μπροστά μας και αυτό είναι η συμμετοχή ή όχι της χώρας στο ευρώ. Και για αυτό θα υπάρξουν μπροστά μας δύο με τρία χρόνια κρίσιμης προσαρμογής, που είτε θα κάνουμε αυτά που θα μας φέρουν πιο κοντά στα ευρωπαϊκά δεδομένα, είτε θα μας οδηγήσουν εκτός ευρώ. Νομίζω ότι αυτό είναι το βασικό νόημα του άρθρου του πρώην πρωθυπουργού και αρκετά χρήσιμο θα ήταν να προβληματιστούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις πάνω στο τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή.»

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι δεν υπάρχει περιθώριο και χρόνος για εκλογές αυτή τη στιγμή και τόνισε ότι δεν μπορεί τώρα το πολιτικό σύστημα να συνεχίσει να κρύβεται, προσθέτοντας ένα ακόμη επεισόδιο κομματικής αντιπαράθεσης.