Το ρόλο του Ευάγγελου Βενιζέλου στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης επιχειρεί να αναλύσει το πρακτορείου Reuters. Το άρθρο, με τίτλο «Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, η δύναμη πίσω από το θρόνο», υποστηρίζει ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει μετατραπεί στον ιθύνων νου της ελληνικής κυβέρνησης, στην προσπάθειά της να διαχειριστεί την κρίση χρέους.

«Όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ματαίωσε το επίσημο ταξίδι του στις ΗΠΑ και γύρισε πίσω με πτήση στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο, έμοιαζε ως η επιτομή του ηγέτη που αναλαμβάνει την ευθύνη για την κρίση», σχολιάζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο. «Στην ουσία, όμως, ήταν ο υπουργός Οικονομικών που τον κάλεσε πίσω, δείχνοντας, για ακόμη μία φορά, ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ο πρωταγωνιστής της ελληνικής κρίσης χρέους και ο άνθρωπος που κρατάει στα χέρια του τα ηνία της χώρας», συμπληρώνει.

Εδώ και τρεις μήνες, που ο Παπανδρέου έκανε τον ανταγωνιστή του νούμερο 2 στη σοσιαλιστική κυβέρνηση, προσθέτει η συντάκτρια του άρθρου, τονίζοντας ότι «ο Βενιζέλος έχει αρχίσει να κινείται πέρα από τα πλαίσια του υπουργείου Οικονομικών, πιέζοντας τους άλλους υπουργούς να εφαρμόσουν τις πολιτικές και κρατώντας τους αναστατωμένους βουλευτές σε μία ενιαία γραμμή».

«Η θέση του Παπανδρέου έχει διαβρωθεί», δήλωσε στο πρακτορείο ο Ντιέγκο Ισκάρο της IHS Global Insight. «Άλλωστε, ο Βενιζέλος τοποθετήθηκε σε αυτή τη θέση για να χτίσει την απαραίτητη ομοφωνία», προσθέτει.

Το πρακτορείο υποστηρίζει ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών έχει υιοθετήσει το στυλ του Ουίνστον Τσόρτσιλ κατά τη διάρκεια του πολέμου, βγαίνοντας μπροστά για να επικοινωνήσει κάθε δυσοίωνο νέο. Άλλωστε, όπως έχει, κατά καιρούς, δηλώσει ο ίδιος, «σας υπόσχομαι αίμα, δάκρυα και ιδρώτα», αναφέρει το Reuters.

Πηγή: 24h.gr