Τζάκρη: Είναι επιχείρημα made in Greece η ενισχυμένη αναλογική

«Ο λαός μπορεί να δώσει το μπόνους στο κόμμα που επιθυμεί»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13:45
22/07/2016
Τζάκρη: Είναι επιχείρημα made in Greece η ενισχυμένη αναλογική
6
loading

«Αν θέλει ο ελληνικός λαός μπορεί να δώσει το μπόνους στο κόμμα που επιθυμεί και δε χρειάζεται να πειράζουμε το παιχνίδι από την αρχή», δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 fm» η υφυπουργός Βιομηχανίας, βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη.

«Είναι επιχείρημα made in Greece, σε καμιά άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν προτάσσουν την ενισχυμένη αναλογική με πρόσχημα την κυβερνησιμότητα» είπε η κ. Τζάκρη στην εκπομπή «ΑΠΕριττα», προσθέτοντας: «Θα μπορούσαμε να πάμε και τώρα στην απλή αναλογική, ώστε πραγματικά σε συνεργασία και με συναίνεση με όλα τα κόμματα, να πραγματοποιήσουμε και τη συνταγματική αναθεώρηση, που νομίζω ότι είναι αναγκαία στην παρούσα συγκυρία για την αλλαγή προβλημάτων, στρεβλώσεων του παρόντος Συντάγματος».

«Ήταν περισσότερο από προφανής η ανάγκη αλλαγής του εκλογικού νόμου προς την κατεύθυνση της απλής αναλογικής, γιατί πλέον έχουν παρέλθει οι εποχές των κομμάτων που προσέλκυαν σχεδόν το μισό του εκλογικού σώματος και του δικομματισμού της δεκαετίας του ΄80, του ΄90, ακόμα και του 2000, όταν τα δύο πρώτα κόμματα άγγιζαν ακόμη το 90% του εκλογικού σώματος και δεν είναι πλέον λογικό να κυβερνά κάποιος με το 1/4 του εκλογικού σώματος, διότι αυτό συνιστά στρέβλωση της βούλησης του ελληνικού λαού» επισήμανε η υφυπουργός.

Για τη στάση των κομμάτων που δεν υπερψήφισαν τον νόμο σχολίασε ότι «ήταν ιστορική ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ, αλλά και για το Ποτάμι, που ισχυρίζονται ότι ανήκουν στην κεντροαριστερά, να συμπαραταχθούν με προοδευτικές δυνάμεις του τόπου», εκτιμώντας ότι “η κυρία Γεννηματά, δέσμια προφανώς των αντιφατικών δυνάμεων που εκφράζει αυτή την ώρα η Δημοκρατική Συμπαράταξη, δε μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Σχετικά με τις οικονομικές εξελίξεις η κ. Τζάκρη παρατήρησε: «Βρισκόμαστε πάλι ενώπιον ενός παραδόξου: οι ΗΠΑ να ζητούν από την Ευρώπη να συμπεριφερθεί ορθολογικά απέναντι στο ελληνικό πρόβλημα και είναι ιδιαιτέρως αποθαρρυντικό, η Ευρώπη μετά και από το βρετανικό στραπάτσο και αυτοί οι διάφοροι μικροί και τυχαίοι πολιτικοί ηγέτες που εκπροσωπούν σήμερα το διευθυντήριο στην Ευρώπη, να εμμένουν τόσο πολύ με έναν τρόπο άτεγκτο και αυτοκαταστροφικό για την εφαρμογή ενός αυστηρού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής».

Για τις εξελίξεις στην Τουρκία η υφυπουργός εκτίμησε: «Αν διαχειριστούμε σωστά, με σταθερότητα, με ενάργεια την κατάσταση μπορούμε να καταστούμε ένας πόλος σταθερότητας και ασφάλειας σε αυτό το δύσκολο σημείο της γης που υπάρχουν αυτές οι εύθραυστες ισορροπίες», ενώ για το θέμα της έκδοσης ή μη των 8 Τούρκων αξιωματικών είπε ότι «η ελληνική Δικαιοσύνη δεν κλήθηκε να δικάσει τους στρατιωτικούς για το τι έκαναν στην Τουρκία», ενώ οι διαδικασίες ασύλου «είναι θέμα που αφορά τις επιτροπές ασύλου της χώρας μας και διέπεται από το διεθνές Δίκαιο».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar ΑΝΑΡΧΑ

  ...η κυρία τίποτε με μπολικο καθόλου...ανίκανη ,ανύπαρκτη

 2. avatar ψύριζα, σφύριζα , ξύριζα, τσυριζα

  Θοδώρα τι έγινε το μαλλί, παραμελημένο το βλέπω λίγο σήμερα.
  Δεν πήγαμε σήμερα στο κομμωτή στο Κολωνάκι;
  Πάντως τα νυχάκια είναι στη πέννα. Τα μανικιούρ πεντικιούρ κάνουν καλή δουλειά.
  Εσύ τελικά δεν κάνεις δουλειά κηπουρού. Αυτές τις άφησες για άλλους συναδέλφους σου εκεί στο σφύριζα

 3. avatar Chief

  Η πρώην σοσιαλιστρια Θεοδώρα με τις γόβες των 1500 γιουρο. Όταν το 2009 ή Ελλάδα είχε χρεοκοπήσει και την πρωτοεκανε υφυπουργό ο ΓΑΠ πήγε πρώτη μέρα στην δουλειά με τον άνδρα της και τα παιδιά για να βγάλει φωτογραφίες δεν είχε καταλάβει ότι δεν πήγε να παρακολουθησει επίδειξη μόδας.

 4. avatar Serapis

  Με το καλό και χωρίς ζόρια να ψηφίσεις και το 6ο μνημόνιο γιατί κινδυνεύεις να σε ξεπεράσει ο κουτρουβαλής συνάδελφός σου.

 5. avatar Σωτήρης Κιατο

  Οποίο εκλογικό σύστημα και αν ψηφίσετε υπάλληλοι των Βρυξελλών και των δανειστών θα είστε.

 6. avatar teodman

  Ξύπνησε και η Θοδώρα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει