Τυχοδιωκτισμό της κυβέρνησης συνιστά κατά τον Ευάγγελο Βενιζέλο, η πρωτοβουλία για αλλαγή του εκλογικού νόμου με κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών. Κατά την παρέμβασή του στη κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου, ο κ. Βενιζέλος τόνισε δεν μπορεί κατ’ ουδένα τρόπο να συγκριθεί η πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ πέρσι για τη κατάργηση του μπόνους, γιατί, όπως είπε, «ήταν μια κατεπείγουσα πολιτική πρωτοβουλία ανακοπής του κατήφορου στον οποίο έτρεχε, μέσα στην τότε συγκυρία η χώρα, με κίνδυνο να προσκρούσει στο Grexit και την ασύντακτη χρεοκοπία».

«Τώρα που τα δεδομένα αλλάζουν δραστικά, τώρα που το αδιέξοδο που προκάλεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ δεν είναι πλέον μόνο εθνικό, κοινωνικό και οικονομικό αλλά μετατρέπεται και σε αδιέξοδο κομματικό για τους κυβερνώντες, τώρα λοιπόν θυμούνται δήθεν την αναθεώρηση του Συντάγματος και κυρίως και επειγόντως τον εκλογικό νόμο! Τέτοιο απροκάλυπτο εργαλειακό παιχνίδι με τους θεσμούς», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι «το «σχέδιό» τους συνίσταται στην καταστρατήγηση των θεσμών, με στόχο να δημιουργηθεί σε πρώτο στάδιο, η αίσθηση ότι η κυβέρνηση ελέγχει και καθοδηγεί τις πολιτικές εξελίξεις παρά το εθνικό αδιέξοδο για το οποίο ευθύνεται. Και σε δεύτερο στάδιο, να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος, κρίσιμος παράγοντας για το σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης».