Επιμένει στη δημοσιοποίηση του «πόθεν έσχες» του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ν. Αγγελάρα, μετά την καθυστέρηση στην έκδοση των σχολικών βιβλίων, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος είχε, προ ημερών, καταθέσει σχετικό αίτημα προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, με την ιδιότητα του βουλευτή Λασιθίου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αλλά και σε αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ, ο κ. Καρχιμάκης, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «αποτελεί πάγια θέση μου η δημοσιοποίηση και του ”πόθεν” και του “έσχες” όλων των δημόσιων λειτουργών και φυσικά των δικαστικών».

Ενώ σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωσή του, συμπλήρωσε: «Αυτοί που αντιδρούν, τι ακριβώς θέλουν; Να μην υπάρχει “πόθεν έσχες”; Ή να υπάρχει και να είναι κρυφό; Θέλουν ή δεν θέλουν να δημοσιοποιείται το πόθεν έσχες όλων των δημόσιων λειτουργών; Ας πάρουν ξεκάθαρη θέση και επί της ουσίας».

Υπενθυμίζεται πως χθες κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ο κ. Καρχιμάκης δέχθηκε πυρά τόσο από την αξιωματική αντιπολίτευση όσο και εκ των έσω, για την παρέμβασή του αυτήν όσον αφορά την καθυστέρηση έκδοσης των σχολικών βιβλίων.