Σκηνικό πολέμου «βλέπει» να στήνεται στη Θεσσαλονίκη ο εν αργία περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, ζητώντας σε επιστολή του στον πρωθυπουργό να μην πάει στη Θεσσαλονίκη.

«Στήνοντας ένα σκηνικό με 11.000 αστυνομικούς, που θα τους χρησιμοποιήσετε ως σάκους του μποξ, τείχη και αντλίες νερού, ανυποχώρητοι στο ΦΠΑ, στα ταξί, στις περικοπές και στις απολύσεις, νεκρώνετε προκαταβολικά τη Θεσσαλονίκη στην καλύτερή της περίοδο, στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Η Θεσσαλονίκη αξίζει καλύτερη συμπεριφορά, κ. Παπανδρέου» λέει στην επιστολή του.

Και συνεχίζει: «Με την πολιτική της κυβέρνησής σας, οι μισοί Έλληνες θα πάνε φυλακή, την ώρα που η ίδια η Πολιτεία δεν εκπληρώνει ούτε τις εγκεκριμένες υποχρεώσεις της προς αυτούς. Εκτελώντας εντολές, ‘‘εκτελείτε’’ το λαό».

«Σας ζητώ, λοιπόν, αν σέβεστε το λαό και την ιστορία αυτής της πόλης, να μην έρθετε στη Θεσσαλονίκη. Η παρουσία σας εδώ θα οξύνει τα πνεύματα και μόνο αντιδράσεις θα προκαλέσει. Εξάλλου, τι νόημα έχει μια ακόμη ομιλία από το βήμα της ΔΕΘ που στοχεύει στην παραπλάνηση του ελληνικού λαού; Σε τελική ανάλυση, θα την πληρώσει και πάλι η Θεσσαλονίκη που θα διασυρθεί διεθνώς με αρνητικές εικόνες» προσθέτει.

Χαρακτηριστική είναι και η υπογραφή του Παναγιώτη Ψωμιάδη στο τέλος της επιστολής ως «Ο μικρός πρωθυπουργός, κατά δήλωσή σας, ξυπόλυτος και φτωχός».