Το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στον Κατσικά Ιωαννίνων επισκέφτηκε, στις 11:00, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, στο πλαίσιο της περιοδείας που ξεκίνησε χθες στην Ήπειρο.

Ο κ. Ρήγας ενημερώθηκε από τους στρατιωτικούς που είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία της δομής, αλλά και από μέλη ΜΚΟ, για τα προβλήματα και τη δρομολόγηση των λύσεων στο κέντρο.

«Η επίσκεψη στη δομή γίνεται για να γνωρίσουμε ποιες είναι οι ελλείψεις» ανέφερε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε πως, σύμφωνα με την εκτίμηση της κατάστασης, θα ολοκληρωθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό οι υποδομές όπου υπάρχει ζήτημα, για παράδειγμα, τουαλέτες και ό,τι χρειάζεται από άποψη υγιεινής.

Ο κ. Ρήγας επανέλαβε ότι η δομή στον Κατσικά είναι μεταβατική για να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν, καθώς ετοιμάζεται η παλιά παιδόπολη της «Αγίας Ελένης», η οποία θα δεχτεί έναν μεγάλο αριθμό προσφύγων. «Οι εργασίες στην Παιδόπολη επιταχύνονται γιατί οι συνθήκες πρέπει να είναι ανθρώπινες για τους πρόσφυγες, που ταλαιπωρούνται εδώ και πάρα πολύ καιρό από τον πόλεμο στην πατρίδα τους» επεσήμανε και συμπλήρωσε ότι παράλληλα προχωράει η διαδικασία για την ταυτοποίηση και το ζήτημα του ασύλου.