Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής σε συνέντευξη που έδωσε στο Ηράκλειο, με αφορμή την αποψινή παρουσία και ομιλία του στην εκδήλωση των εγκαινίων των γραφείων της ΛΑΕ στην πόλη, χαρακτήρισε τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή στημένη και για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

«Όλος ο λαός κατάλαβε ότι η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, δήθεν για Δικαιοσύνη και Διαπλοκή, ήταν στημένη για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τις περικοπές συντάξεων, τη νέα φοροκαταιγίδα του τρίτου μνημονίου, αλλά και από τους τραγικούς χειρισμούς της κυβέρνησης στο προσφυγικό», ανέφερε κατά τη συνέντευξη ο κ. Χουντής.

Επίσης, ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ, αναφερόμενος στο θέμα των δανείων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, είπε ότι «με βάση τον ν.4146/13, τον Απρίλιο του 2013 διαγράφησαν αυτά τα δάνεια από την Αγροτική Τράπεζα», προσθέτοντας πως ο καινούργιος πρόεδρος της ΝΔ αναγνώρισε αυτό το γεγονός και ζήτησε συγνώμη εκ μέρους του κόμματός του. «Δεν μπορεί όμως», συνέχισε ο κ. Χουντής, «να αρπάζουμε κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια, να τα φορτώνουμε στον Έλληνα φορολογούμενο και να ξεμπερδεύουμε με ένα συγνώμη». Σύμφωνα με τον ίδιο, «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όφειλε και οφείλει να αναζητήσει τις πολιτικές και ποινικές ευθύνες όσων πρωταγωνίστησαν και, σε κάθε περίπτωση, πρέπει άμεσα, με νόμο, να άρει τις χαριστικές ρυθμίσεις».

Στην ίδια συνέντευξη, που έγινε παρουσία στελεχών της ΛΑΕ, μεταξύ των οποίων οι πρώην βουλευτές Μιχάλης Κριτσωτάκης και Μαρία Διακάκη, ανέφερε ότι κανείς δεν μίλησε για τα σκάνδαλα των «εθνικών» εργολάβων, ενώ υποστήριξε πως ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας έχει ήδη κοστίσει τα διπλάσια χρήματα.

Σε σχέση το προσφυγικό, ο κ. Χουντής σημείωσε ότι η κυβέρνηση κατάφερε ένα διεθνές θέμα να το κάνει ελληνικό ή ακόμα χειρότερα ελληνοτουρκικό, μετά τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

Ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ κατά την επίσκεψη του στο Ηράκλειο είχε συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς, αγρότες, δικηγόρους, φαρμακοποιούς και τα μέλη της Λαϊκής Στάσης Πληρωμών, ενώ απόψε θα μιλήσει κατά τα εγκαίνια των γραφείων της ΛΑΕ.