«Η συμφωνία με τους θεσμούς ήταν καλύτερη μετά το δημοψήφισμα. Εγώ δεν μιλάω για success story αλλά υπάρχουν αποτελέσματα. Η έξοδος από το ευρώ, που ήταν η εναλλακτική λύση, δεν θα ήταν αριστερή λύση. Δεν ερχόμαστε να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση κανονικότητας. Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν προσπάθησε καν να δώσει ένα μαξιλαράκι προστασίας για τους αδύναμους. Αντίθετα έφτιαξε μια ασπίδα προστασίας για τους έχοντες. Εγώ όσα στικάκια μου παρέδωσαν τα έδωσα στους εισαγγελείς. Και οι εισαγγελείς βγάζουν λαβράκια. Προσπαθούμε με τις ελάχιστες δυνατότητες που έχουμε προσπαθούμε να βρούμε λύσεις για τους αδύναμους» τόνισε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Star» και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε πως η ανάγκη για συνεννόηση στα εθνικά θέματα δεν σημαίνει ομερτά για τα θέματα διαφάνειας.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί το ΠΑΣΟΚ της κ. Γεννηματά πρέπει να πηγαίνει χέρι – χέρι με την δεξιά. Ο ελληνικός λαός μίλησε πριν από μόλις πέντε μήνες. Έδωσε κυβέρνηση και πρωθυπουργό. Η επαναφορά της συζήτησης για εκλογές με κάνει να πιστεύω πως κάποιοι ονειρεύονται να πάνε όλα στραβά. Ο ελληνικός λαός θέλει σταθερότητα» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Συναντήθηκα με τον κ. Μητσοτάκη και συμφωνήσαμε για την αλλαγή του εκλογικού νόμου  και του Συντάγματος αλλά και στην αναγκαιότητα της σταθερότητα των κυβερνήσεων. Συμφωνήσαμε δηλαδή να μπει μια ρήτρα στο Σύνταγμα, ώστε, οι κυβερνήσεις να μην είναι εύκολο να πιέζονται και να πέφτουν. Μια πρόταση που μου έκανε, για παράδειγμα, ήταν αν μια κυβέρνηση πηγαίνει σε πρόωρες εκλογές και επανεκλέγεται να ολοκληρώνει την τετραετία και να μην ανανεώνει την θητεία της. Του είπα, όμως, να συμφωνήσουμε για το ΕΣΡ ώστε να προωθηθεί η αλλαγή στο τηλεοπτικό ταμείο, έλα να γυρίσουμε μαζί σελίδα για την χώρα. Άφησε να εννοηθεί πως αν φύγουν οι αρμοδιότητες από τον υπουργό και πάνε στη Βουλή θα συμφωνήσει. Και το έκανα. Έδωσα εντολή να πάνε στη βουλή οι αρμοδιότητες αλλά εκείνος όταν βγήκε από το γραφείο μου έκανε άλλα πράγματα».

Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας πως καλύπτει τα ερωτήματα που προκύπτουν από την αποκάλυψη της υπόθεσης του κυκλώματος των δημοσιογράφων εκβιαστών και αναρωτήθηκε ποιοι έστησαν τα κυκλώματα στην ΕΥΔΑΠ και για ποιόν λόγο η κυβέρνηση Σαμαρά έδινε δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε διαφήμιση για την συγκεκριμένη δημόσια επιχείρηση.

Αναφερόμενος στα σενάρια για πρόωρές εκλογές ξεκαθάρισε πως: «η κυβέρνηση έχει ακόμα μπροστά της τρεισήμισι χρόνια. Ας κάνουν κρατηθούν αυτοί που κυβέρνησαν 40 χρόνια. Έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά της».