Συνέχεια στο θέμα της ίδρυσης νέων φορέων του δημοσίου δίνει η ΝΔ, η οποία ζητά από τους συναρμόδιους αντιπροέδρους της κυβέρνησης να τοποθετηθούν.

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Μιχελάκης, κατηγορεί τους κυρίους Βενιζέλο και Πάγκαλο πως συνεχίζουν να σιωπούν παρά τις αποκαλύψεις για τη συνεχιζόμενη διόγκωση του κράτους, κάτι που, για τη ΝΔ, αποτελεί «ένδειξη αδυναμίας και απόδειξη ενοχής».

Ο κ. Μιχελάκης ζητά να ενημερωθεί αν αληθεύει πως από τον Οκτώβριο του 2009 έως τον Ιούνιο, δημιουργήθηκαν τουλάχιστον 67 νέες Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, Νομικά Πρόσωπα και Αυτοτελείς Υπηρεσίες, καθώς και ποιοι και με ποια κριτήρια τοποθετούνται στις νέες και υψηλόμισθες θέσεις, που κατασκευάζονται.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ μάλιστα ζητά να ενημερωθεί και για τη συνολική οικονομική επιβάρυνση του Δημοσίου, από τις επιπλέον αυτές κρατικές δομές. Χαρακτηρίζει πρόκληση για τους πολίτες, αφενός να αυξάνουν φόρους και να περικόπτουν μισθούς και αφετέρου να κατασκευάζουν θέσεις για την εξυπηρέτηση κομματικών στελεχών και ζητά από τους αντιπροέδρους να δώσουν άμεσα συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες απαντήσεις.