Νέες βολές από το Δούκα για την κυβέρνηση Καραμανλή

Αλλά και αιχμές κατά άλλων πρώην υπουργών


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19:59
02/08/2011
Νέες βολές από το Δούκα για την κυβέρνηση Καραμανλή
1
loading

Νέες βολές εξαπέλυσε ο πρώην υφυπουργός Πέτρος Δούκας για τους χειρισμούς της κυβέρνησης Καραμανλή στην οικονομία.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα 99,5» τόνισε πως οι εισηγήσεις του, όπως καταγράφονται στις προειδοποιητικές επιστολές του προς τον τότε πρωθυπουργό, που ήρθαν πρόσφατα στη δημοσιότητα, δεν εισακούστηκαν, καθώς εκείνη την περίοδο, όπως είπε, «επικρατούσε κλίμα γενικότερης ευφορίας, ότι πάμε καλά και ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε με λιγότερες θυσίες».

Ο κ. Δούκας άφησε αιχμές για υπουργούς της τότε κυβέρνησης λέγοντας: «Δεν ξέρω αν πήραν στο λαιμό τους τον Κώστα Καραμανλή, αλλά υπήρχε υπουργικό συμβούλιο που πρόκρινε ποια πολιτική ήταν προσφορότερη. Εγώ ανήκα στην μειοψηφία και αυτά που έλεγα ήταν μόνο η εκτίμησή μου».

Σε ό,τι αφορά τις αιχμές του Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι οι επισημάνσεις για το δανεισμό «γίνονται δια ζώσης ή με non paper» και πως οι επιστολές δηλώνουν «μάλλον αποστασιοποίηση», ο πρώην υφυπουργός υπογράμμισε πως «τα στοιχεία δεν μπορούν να λέγονται στον αέρα, η γραπτή εισήγηση φέρει το κύρος της υπογραφής».

Σε ερώτηση εάν η δημοσιοποίηση των επιστολών αποτελεί επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού, ο κ. Δούκας έκανε λόγο για «απόλυτες φαντασιώσεις, δεν υπάρχει υπόγειο παιχνίδι. Η δημοσιοποίηση των επιστολών αποτελεί αποκατάσταση της αλήθειας».

Επιπλέον, ο κ. Δούκας σημείωσε πως ο κ. Καραμανλής «έκανε ό,τι μπορούσε, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα ερχόταν ή να προβλέψει τον κίνδυνο για την ευρωζώνη».

Ανέφερε ακόμη ότι «τώρα εγώ είμαι στον ιδιωτικό τομέα, δεν έχω βγάλει το τσεκούρι για να ξεκαθαρίσω παρελθόντες λογαριασμούς. Ό,τι έγινε, έγινε». Δεν απέκλεισε, πάντως, το ενδεχόμενο να επιστέψει στην πολιτική, εάν υπάρξει αξιόλογη πρόταση. Ανέφερε ότι έχει μακροχρόνια φιλική σχέση με τον Αντώνη Σαμαρά και σημείωσε: «Όταν έρθει η ώρα, θα τα συζητήσουμε αυτά με τον πρόεδρο».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Esotiro

    ελα μωρεας τα για αργοτερα---φερε κανα πλαιστατιον

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει