Πρωτοβουλία της κυβέρνησης που θα αφορά στις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί, αναμένεται εντός της ημέρας, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο βήμα fm.

«Θα προασπίσουμε το δημόσιο συμφέρον», υπογράμμισε ο κ. Μόσιαλος, ο οποίος δεν θέλησε να αποκαλύψει τα σενάρια τα οποία έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση, γιατί, καθώς είπε, βρισκόμαστε ήδη σε διαδικασία διαλόγου.

Νέα έκκληση απεύθυνε στους ιδιοκτήτες ταξί, να σταματήσουν τις «ακατανόητες» κινητοποιήσεις τους, όταν η κυβέρνηση έχει ζητήσει διάλογο για την εξεύρεση λύσης, η οποία θα οδηγεί σε απελευθέρωση του επαγγέλματος και όχι σε μη απελευθέρωση.

Τόνισε επίσης ότι οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί θα έπρεπε να είχαν ήδη σταματήσει και πρόσθεσε ότι ήδη έχουν ξεπεράσει τα όρια.

Τέλος, επέκρινε τον Πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος, όπως είπε, με μεγάλη καθυστέρηση, ζήτησε τον τερματισμό των κινητοποιήσεων, οι οποίες κάνουν μεγάλη ζημιά στην ελληνική οικονομία.