Συνέντευξη στο δίκτυο Bloomberg παραχώρησε ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας για τις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης, το νέο «σχέδιο Μάρσαλ», αλλά και τη σχέση του με τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο Πρωθυπουργός τονίζει ότι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση έχει τρεις βασικές προτεραιότητες: την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, που θα προχωρήσει μέσα στον επόμενο μήνα, το ζήτημα της αναμόρφωσης του φορολογικού συστήματος «ώστε να γίνει απλούστερο, αλλά και πιο δίκαιο» και την προώθηση της ανάπτυξης μέσω της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Όπως λέει ο ίδιος ο Γ.Παπανδρέου, «το πραγματικό πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι η περικοπή των φόρων, αλλά το να διασφαλίσουμε ότι δεν έχουμε φοροδιαφυγή».

Στη συνέντευξη, η οποία αναδημοσιεύεται σήμερα από το «Κεφάλαιο», ο Πρωθυπουργός ερωτάται για τη συμπεριφορά των αγορών. Απαντά ότι «οι αγορές επιδιώκουν τη σταθερότητα και νομίζω ότι έχουμε υποτιμήσει την ικανότητα της Ευρώπης να δημιουργήσει στην πραγματικότητα ένα πιο σταθερό πλαίσιο για το όλο ζήτημα της διαχείρισης του χρέους, των ομολόγων και ούτω καθεξής […]Οι αγορές θα έλεγα ότι είναι πολύ πιο ασταθείς και πολύ λιγότερο αυτορρυθμιζόμενες από ό,τι θα περίμενε κάποιος».

Όσον αφορά το νέο «σχέδιο Μάρσαλ», ο Πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει ότι αυτό δεν έρχεται στην «επαύριο μιας καταστροφής», όπως είχε συμβεί μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά έρχεται σε μία στιγμή που «προσπαθούμε να μεταβούμε σε έναν πολύ διαφορετικό κόσμο, όπου πρέπει να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί».
Απαντώντας σε ερώτηση για τη σχέση του με τον Αντώνη Σαμαρά, ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι με τον πρόεδρο της Ν.Δ. τον συνδέει παλιά και στενή φιλία, όμως «στην πολιτική είναι ορθό να διαχωρίζει κάποιος τη θεσμική με την προσωπική σχέση».