Η ΝΔ, με τον ίδιο στη θέση του προέδρου της, «δεν πρόκειται να γίνει δεκανίκι μιας καταστροφικής για τον τόπο πολιτικής», δηλώνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνέντευξή του λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ τονίζει στο Έθνος: «Ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του, με την ανεύθυνη και αναξιόπιστη συμπεριφορά τους, έχουν αποκλείσει κάθε δυνατότητα καταρχήν συνεννόησης. Αυτό που επιθυμεί είναι συνενόχους για να εφαρμόσει με τις μικρότερες δυνατόν συνέπειες την καταστροφική του πολιτική».

«Η Νέα Δημοκρατία έχει μάθει να βάζει πλάτη στις κρίσιμες για τον τόπο στιγμές», αλλά «είναι άλλο πράγμα να στηρίζεις επιλογές και νομοσχέδια που υπηρετούν το εθνικό συμφέρον κι αποτρέπουν εθνικές συμφορές, κι άλλο να συμμετέχεις σε ένα κυβερνητικό σχήμα που ο ένας εταίρος συνειδητά προσπαθεί να εξαπατήσει τους πολίτες και τις πολιτικές δυνάμεις με τις οποίες προσχηματικά επιδιώκει να συνεργαστεί» προσθέτει.

Αναφερόμενος στις εκλογές στη ΝΔ, ο κ. Μεϊμαράκης σημειώνει ότι «το κρίσιμο διακύβευμα της εσωκομματικής μας αναμέτρησης είναι να αναδείξουμε μια νέα ηγεσία που θα καταστήσει ξανά τη Νέα Δημοκρατία στη συνείδηση των πολιτών ως δύναμη αλλαγής».

Κάνει, δε, λόγο για «επικοινωνιακό εύρημα περί παλιού και νέου», το οποίο χαρακτηρίζει ως «ένα οπισθοδρομικό απολίτικο και κάλπικο σύνθημα» και υπογραμμίζει πως «η ανανέωση απαιτεί ιδέες, όχι πράξη ληξιαρχείου» και «γι’ αυτό εγώ δίνω μάχη ιδεών και όχι γενεών».