Την αντίδρασή του υποψηφίου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσαν οι διαρροές για στήριξη του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε το MEGA αμφισβήτησε ευθέως την ύπαρξη της στήριξης Καραμανλή. «Αμφισβητώ ότι υπάρχει δήλωση Καραμανλή. Όποιος θέλει να στηρίξει κάποιον υποψήφιο να το κάνει ανοιχτά» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στα περί ενότητας του κόμματος την επομένη των εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης διερωτήθηκε κατά πόσο ο ίδιος δεν τη διασφαλίζει, υπογραμμίζοντας ότι βρίσκεται στο κόμμα από την ηλικία των 15 ετών. Ερωτηθείς για τους συνυποψηφίους του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε να σχολιάσει, τονίζοντας πως «εγώ μπορώ να μιλήσω μόνο για εμένα».

Πέραν αυτού, ο κ. Μητσοτάκης κληθείς να σχολιάσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΝΔ, τόνισε ότι την επομένη των εκλογών εφόσον ο ίδιος είναι ο νέος πρόεδρος θα συμπιέσει σημαντικά το κόστος λειτουργίας του κόμματος με ένα πιο μικρό και οικονομικό μηχανισμό, ενώ προανήγγειλε και την αποχώρηση από τη Συγγρού. «Θα φύγουμε απο τη Συγγρού αλλά δεν θα επιστρέψουμε στη Ρηγίλλης γιατι τα κόμματα δεν επιστρέφουν. Γκλαμουριά τέλος».