Έντονες αντιδράσεις στη Βουλή στο νομοσχέδιο για τις βοσκήσιμες γαίες

Καταγγέλλουν τον μεγάλο αριθμό τροπολογιών – Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησε η ΝΔ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20:42
01/12/2015
Έντονες αντιδράσεις στη Βουλή στο νομοσχέδιο για τις βοσκήσιμες γαίες
1
loading

Για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» κατηγόρησε την κυβέρνηση η Δημοκρατική Συμπαράταξη αποχωρώντας από την συζήτηση του νομοσχεδίου για τις βοσκήσιμες γαίες, λόγω του μεγάλου αριθμού των τροπολογιών που κατατέθηκαν σε αυτό.

Αφού ο εισηγητής του κόμματος Μιχάλης Τζελέπης, είπε πως ενώ το νομοσχέδιο έχει 20 άρθρα κατατέθηκαν 21 άσχετες τροπολογίες ανέφερε πως «δεν είναι μόνο η προχειρότητα που διακρίνει την κυβέρνηση, δεν είναι μόνο η ασυνέπεια λόγων και πράξεων, αυτό είναι «Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα».

«Ευτελίζετε με προκλητικό τρόπο τον Κοινοβουλευτικό διάλογο. Σας καθοδηγούν οι πελατειακές σας σχέσεις, οι συντεχνιακές σας λογικές και το στήσιμο ενός σκληρά ελεγχόμενου κράτους», είπε ο κ. Τζελέπης και αποχώρησε με σύσσωμη τη ΚΟ πριν το πέρας της συνεδρίασης.

Την ίδια στιγμή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Καταλύεται η Διοίκηση από κομματικούς στρατούς. Καταλύεται ο κοινοβουλευτισμός από εκπρόθεσμες υπουργικές τροπολογίες. Κατά τα άλλα ζητείται συναίνεση».

Στο εν λόγω νομοσχέδιο ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι περιλαμβάνονται 21 τροπολογίες άσχετες με το αντικείμενο του σχεδίου νόμου και ανέφερε ότι η κυβέρνηση ξεπέρασε τα όρια της κακής νομοθέτησης σε ένα κοινοβουλευτικό σύστημα.

«Επιπλέον με εκπρόθεσμες υπουργικές τροπολογίες η Κυβέρνηση:

1. Τροποποιεί το σύστημα επιλογής και τοποθέτησης Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου ο κ. Φίλης να αναδείξει σε θέσεις ευθύνης κομματικούς "ημετέρους"

2. Επανακαθορίζει τον τρόπο διοίκησης των ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ, Ο.Σ.Υ. προκειμένου ο κ. Σπίρτζης να αναβιώσει προσφάτως καταργηθείσες θέσεις διοίκησης ώστε να διορίσει "ημετέρους" σε αυτές

3. Παρατείνει όλες ανεξαιρέτως τις συμβάσεις καθαρισμού δημοσίων κτιρίων μέχρι 31.12.2016, αφού βέβαια ο κ. Βερναρδάκης προώθησε τις επαναπροσληφθείσες καθαρίστριες σε άλλες υπηρεσίες", συμπλήρωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ.

Τέλος, ονομαστική ψηφοφορία ζήτησε η Νέα Δημοκρατία για την τροπολογία - που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τις βοσκήσιμες γαίες - και αφορά στην επιλογή διευθυντών εκπαίδευσης για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Με την εν λόγω τροπολογία επανέρχεται στην διαδικασία επιλογής την συνέντευξη των υποψηφίων, ενώ παράλληλα παρέχεται στα Συμβούλια, που θα διεξάγουν τις συνεντεύξεις, η δυνατότητα να αποκλείσουν υποψηφίους από τη διαδικασία.

Επίσης το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για την τροπολογία του υπουργού Μεταφορών, που αφορά στην διεύρυνση των ΔΣ των συγκοινωνιακών φορέων, και στα άρθρα 4 και 19 του νομοσχεδίου για τις βοσκήσιμες γαίες.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Serapis

    Έντονες αντιδράσεις στη Βουλή στο νομοσχέδιο για τις βοσκήσιμες γαίες. Γιατι εθνοπατέρες δεν αφήνετε να ψηφιστούν και οι τροπολογίες για την παιδεία ; Είναι στο κατάλληλο νομοσχέδιο ! .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει