Στην ενίσχυση και εμβάθυνση της αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Ελλάδας, συμφώνησαν ο διάδοχος του Άμπου Ντάμπι και αναπληρωτής ανώτατος διοικητής των Εμιρατινών Ενόπλων Δυνάμεων Σεΐχης Μοχάμεντ Μπιν Ζάγιεντ Αλ Ναχγιάν και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, κατά τη μεταξύ τους συνάντηση στο Ντουμπάι, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Έλληνα υπουργού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε σύμπτωση εκτιμήσεων για τα θέματα της περιοχής και συμφωνήθηκε να συνεργαστούν και να συμβάλουν στην επικράτηση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Πάνος Καμμένος απηύθυνε πρόσκληση στον διάδοχο του Άμπου Ντάμπι να επισκεφθεί επίσημα την Αθήνα.

Στο περιθώριο της έκθεσης “Dubai Airshow 2015”, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε επίσης με τον αντιπρόεδρο, πρωθυπουργό, υπουργό Άμυνας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και ηγεμόνα του Ντουμπάι Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ με τον οποίο έγινε ανταλλαγή απόψεων διμερούς ενδιαφέροντος, καθώς και με το διάδοχο του Εμιράτου του Ντουμπάι Σεΐχη Χαμπντάν Μπιν Μοχάμεντ Μπιν Αλ Μακτούμ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τυγχάνει ιδιαίτερης δημοσιότητας από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας.

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνοδεύουν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ Lt General Χαμάντ Μοχάμεντ Θανί Αλ Ρουμαϊθί , καθώς και με τον αρχηγό του Ναυτικού των ΗΑΕ Ιμπραχίμ Σαλίμ Μοχάμεντ Αλ Μουσαράκ , με τους οποίους συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ο αρχηγός ΓΕΑ συναντήθηκε με τον ομόλογο του διοικητή των αεροπορικών δυνάμεων και της αεράμυνας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Ιμπραχίμ Νάσερ Αλ Αλαουί με τον οποίο συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Η ελληνική αποστολή, που επιστρέφει αύριο στην Αθήνα, επισκέφθηκε μεταξύ άλλων το περίπτερο της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας.