Εκρηκτικό κλίμα δημιουργήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, με πρωταγωνιστή το βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγό, που επιτέθηκε με βαριές εκφράσεις, ενώ απείλησε τους βουλευτές του ΚΚΕ, με αποτέλεσμα ο Γιώργος Βαρεμένος που προέδρευε εκείνη την ώρα να διακόψει τη συνεδρίαση, προειδοποιώντας ότι θα καλέσει το φρούραρχο.

Ο Γιάννης Λαγός, μίλησε με ύβρεις κατά του ΚΚΕ αμέσως μόλις κατέβηκε από το βήμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Θανάσης Παφίλης και στις αντιδράσεις των βουλευτών που ζητούσαν να έρθει ο φρούραρχος, τους απάντησε με προκλητικό τρόπο.

Το κλίμα πυροδοτήθηκε όταν ο κ. Παφίλης απάντησε στις κατηγορίες του κ. Λαγού ότι όλα τα κόμματα είχαν εξαγοραστεί από τη Siemens. «Η Siemens λειτουργεί από το 1920 και ήταν βασικός χρηματοδότης του ιδεολογικού σας πατέρα, του Χίτλερ», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

«Όταν οι σύντροφοι του ΚΚΕ μας πουν σε ποια οφ σορ εταιρεία έχουν πουλήσει τον τηλεοπτικό σταθμό τότε να ξαναμιλήσουν», συνέχισε ο κ. Λαγός και κινήθηκε απειλητικά προς την πτέρυγα του ΚΚΕ.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις όλων των βουλευτών πολλοί εκ των οποίων στράφηκαν εναντίον των βουλευτών της Χρυσής Αυγής χαρακτηρίζοντας τους «μαχαιροβγάλτες και δολοφόνους», ενώ ο πρόεδρος της Βουλής ζήτησε να του κλείσουν το μικρόφωνο.

Την ίδια ώρα οι βουλευτές του ΚΚΕ που αποχωρούσαν από την αίθουσα φώναζαν στον Γιάννη Λαγό: «Εσύ που μιλάς είσαι δολοφόνος…»

«Η Χρυσή Αυγή πήρε στο Πειραιά 9,5% μονάδες συντρόφια», συνέχισε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, μέχρι που ο Γιώργος Βαρεμένος διέκοψε τη συνεδρίαση.

2388680

Το επεισόδιο με τον Πάνο Σκουρλέτη

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνος Σκουρλέτης, σηκώθηκε από το υπουργικό έδρανο βαθιά ενοχλημένος, όπως είπε στους δημοσιογράφους, από τον προκλητικό τρόπο των χρυσαυγιτών βουλευτών.

Κατεβαίνοντας από το βήμα, ο κ. Λαγός πλησίασε τα υπουργικά έδρανα και τον Πάνο Σκουρλέτη και τον έβρισε χυδαία. Ο υπουργός απάντησε: «Μιλάτε εσείς που πουλάτε προστασία σε ξενοδοχεία».

Ο κ. Μανιός του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν στο καφενείο της Βουλής εκείνη την ώρα και άκουσε τι είχε συμβεί, μπήκε στην ολομέλεια και κινήθηκε απειλητικά προς το Γιάννη Λαγό. Η Σοφία Βούλτεψη και ο κ. Βούτσης που βρίσκονταν δίπλα, τον κράτησαν από το πουκάμισο, ενώ η βουλευτής της ΝΔ του είπε μάλιστα, σύμφωνα με το Mega: «Πού πας παιδί μου; Θα σε πλακώσουν στο ξύλο».

Ο Ήλιας Κασιδιάρης από την άλλη προσπάθησε να συγκρατήσει τον Γιάννη Λαγό για να μην ακολουθήσει σύρραξη.

Στο διάδρομο ο κ. Κατσώτης του ΚΚΕ είδε την κα Δριτσέλη του ΣΥΡΙΖΑ η οποία του ζήτησε «να μην προκαλούν» τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. «Φύγε από εδώ, εσείς τους έχετε νομιμοποιήσει», απάντησε ο κ. Κατσώτης.

Δείτε βίντεο με τα όσα διημείφθησαν στη Βουλή…