Πρωτοβουλίες για τους πρόσφυγες ζήτησε ο Καμμένος

Δράσεις για την ασφαλή επιστροφή τους στις πατρίδες τους θέλει ο υπουργός Άμυνας


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19:06
08/10/2015
Πρωτοβουλίες για τους πρόσφυγες ζήτησε ο Καμμένος
1
loading

Το ζήτημα της ανάσχεσης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών έθεσε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος στη φθινοπωρινή σύνοδο των υπουργών Άμυνας των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, που διεξάγεται στις Βρυξέλλες.

«Η Ελλάδα ως μέλος της συμμαχίας συνεχίζει να συνεργάζεται στα επίπεδα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός μετά την ολοκλήρωση του γεύματος εργασίας των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ. Όπως ανέφερε, η ελληνική πλευρά τόνισε «το ιδιαίτερο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με την παρουσία εκατομμυρίων υποψήφιων μεταναστών αλλά και προσφύγων» στις ακτές της Τουρκίας.

«Ζητήσαμε να παρθούν πρωτοβουλίες προκειμένου να διερευνηθεί κατά πόσο θα δημιουργηθούν ασφαλείς ζώνες έτσι ώστε να επιστρέψουν πίσω στις κατοικίες, στα χωριά τους, στα σπίτια τους και οι πρόσφυγες αλλά και εκείνοι που ζητούν ένα αύριο στην Ευρώπη, μια Ευρώπη που αδυνατεί πλέον να απορροφήσει όλους εκείνους που ζητούν να μεταβούν μέσω της Ελλάδας, της Τουρκίας και άλλων χωρών μελών του ΝΑΤΟ», κατέληξε ο υπουργός.

Ο Π. Καμμένος είχε επίσης κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους ομολόγους του από την Πολωνία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία κατά τη διάρκεια των οποίων συζητήθηκαν διμερή ζητήματα συνεργασίας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar αει παρατα μας

    ρε πανουλη 421.000 λαθρο μπηκαν μεχρι προχθες και τωρα ξυπνησες ,ρε πλακα μας κανεις ψευτοπατριωτη

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει