«Το Ποτάμι είναι αποκλειστικά του κ. Θεοδωράκη. Είναι δυνατόν να τον διώξει κάποιος από το σπίτι του; Είναι δημιούργημά του», δήλωσε, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM, η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με το Ποτάμι, Κατερίνα Μάρκου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις διεργασίες για το μέλλον του κόμματος.

«Είναι πολύ νωρίς να συζητήσουμε για τη συνέχεια, αλλά ή συνεχίζουμε και μας δίνει δύναμη ο κόσμος, ή σταματάμε και πηγαίνουμε σπίτια μας», επισήμανε η κ. Μάρκου, διευκρινίζοντας ότι «αν κάποιος θέλει να πάει αλλού είναι ελεύθερος να το κάνει».

Η βουλευτής ανέφερε ότι στην προεκλογική περίοδο φαινόταν πως θα υπάρξει μείωση ποσοστού του κόμματος, την οποία απέδωσε στον δικομματισμό και στην εκλογική τακτική.

«Εμείς ζητήσαμε μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν είχε συναίσθημα ο λόγος μας, ήμασταν πολύ αυστηροί, παρουσιάζαμε την σκληρότητα των μέτρων, που θα είναι σκληρά, χωρίς όμως να δίνουμε ελπίδα», σημείωσε.

Αναφορικά με επιθυμία, που έχει εκφράσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου να συμμετάσχει το Ποτάμι στην κυβέρνηση, η κυρία Μάρκου έκανε λόγο για «προσωπική άποψη του κ. Σουλτς», ενώ επισήμανε ότι «το θέμα της συμμετοχής μας στην κυβέρνηση έχει λήξει, καλό θα είναι να συνεχίσει η κυβέρνηση όπως είναι, το τι θα γίνει μετά από 6 μήνες ή ένα χρόνο, θα το γράψει η ιστορία».

Απαντώντας σε ερώτηση για την φορολόγηση του τσίπουρου, που αφορά μέρος της εκλογικής της περιφέρειας, η κ. Μάρκου ζήτησε οι έλεγχοι να αρχίσουν από αυτούς που έχουν τα καζάνια και πρέπει να δίνουν τα παραστατικά.