Αίσθηση προκάλεσε η υπουργοποίηση της Θεοδώρας Τζάκρη η οποία αναλαμβάνει το… βαρύ χαρτοφυλάκιο της Βιομηχανίας, αφού το όνομά της δεν είχε ακουστεί πριν ανακοινωθεί επίσημα από τα χείλη της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη.

Όπως μαρτυρά το βιογραφικό της νέας υφυπουργού αρμοδίας για θέματα Βιομηχανίας, γεννήθηκε στην Πέλλα και κατοικεί στα Γιαννιτσά.

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και ομιλεί την Γερμανική και την Αγγλική γλώσσα.

Εργάστηκε ως δικηγόρος στα Γιαννιτσά την περίοδο 1996-2004 και ήταν μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών.

Το 1998 εξελέγη Νομαρχιακή Σύμβουλος στο Ν. Πέλλας και διετέλεσε Αντινομάρχης Πέλλας αρμόδια για θέματα Παιδείας και Πολιτισμού και εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα Δημόσιας Διοίκησης.

Το 2002 επανεξελέγη Νομαρχιακή Σύμβουλος στο Ν. Πέλλας.

Το 2004 εξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Πέλλας. Εκλέχθηκε Γραμματέας της Βουλής για δύο κοινοβουλευτικές περιόδους και διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, της Επιτροπής Περιφερειών και της Διακοματικής Επιτροπής για το ντόπινγκ.
Διετέλεσε επίσης αναπληρώτρια εισηγήτρια στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας για θέματα Παιδείας και Πολιτισμού και μέλος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, καθώς και μέλος της Διατομεακής Επιτροπής για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Το 2007 επανεξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Πέλλας. Διετέλεσε εισηγήτρια στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας για Θέματα Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, ενώ διετέλεσε και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής που συγκλήθηκε για να εξετάσει τις ευθύνες πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου.

Το 2009 επανεξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Πέλλας και της ανατέθηκαν καθήκοντα Υφυπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Το 2012 επανεξελέγη βουλευτής Πέλλας με το ΠΑΣΟΚ.