Στο θέμα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές αναφέρθηκε στη χθεσινή του ομιλία στην προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας στην πλατεία Διοικητηρίου, στο κέντρο της Ζακύνθου ο οικονομολόγος Γιάννης Τόλιος.

Ο κ. Τόλιος τόνισε «ότι η κυβέρνηση απέτυχε» και απάντησε στο ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν μπορεί να εγκαλεί τη ΛΑΕ όταν άλλοι στήριξαν μνημόνια και αυτοί δεν μπορούν να εκπροσωπούν το καινούργιο».

«Πηγαίνουμε σε εκλογές εξπρές και το επίμαχο ερώτημα είναι τι κρίνεται σε αυτές τις εκλογές, καθώς έχουμε μπροστά μας την εφαρμογή ενός τρίτου μνημονίου. Το εθνικό εισόδημα μειώθηκε πάνω από 25% από τα μνημόνια και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να περάσουν τα μέτρα που σηματοδοτούν νέο κύκλο ύφεσης» ανέφερε ο κ. Τόλιος.

Στη συνέχεια πήραν τον λόγο οι υποψήφιοι βουλευτές της Λαϊκής Ενότητας στη Ζάκυνθο.

«Σε αυτόν τον ίδιο χώρο, τα τελευταία τέσσερα χρόνια μέσα από το Συντονιστικό των σωματείων, οι γνωστοί άνθρωποι είπαμε ΟΧΙ στα μνημόνια και τα χαράτσια, είπαμε να χρηματοδοτηθεί το νοσοκομείο και να μην ξεπουληθεί το αεροδρόμιο. Εμείς δεν είμαστε με το ΟΧΙ που μετατράπηκε σε ΝΑΙ και μας σοκάρισε. Εμείς λέμε ΟΧΙ στον εξευτελισμό των ανθρώπων, στον εξανδραποδισμό τους από τη χώρα, λέμε ΟΧΙ στη μετανάστευση, ΟΧΙ στη φτωχοποίηση του λαού. Λέμε ΟΧΙ στα μνημόνια με ό,τι αυτό συνεπάγεται αξιακά» είπε ο επικεφαλής του συνδυασμού στο νησί Νίκος Ποταμίτης.

Ακολούθως, μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής Δημήτρης Πέττας, ο οποίος έδωσε στοιχεία για την επομένη ημέρα των εκλογών και επεσήμανε: «Στις 30 Σεπτεμβρίου οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν τη δόση του ΕΝΦΙΑ και το συμπληρωματικό φόρο των αγροτών». «Αυτά που εξαγγείλαμε ξεχάστηκαν πολύ γρήγορα και αναρωτιόμαστε σήμερα ποια Αριστερά θα υπερασπιστεί τον άνεργο, τον αγρότη και τον σκληρά φορολογούμενο. Αυτή την Αριστερά έχουμε υποχρέωση να αναγεννήσουμε» πρόσθεσε.

«Όλοι όσοι συγκεντρώθηκαν στο κάλεσμα της Λαϊκής Ενότητας ξέρουν να δίνουν αγώνες και αυτό το έχουν αποδείξει όλα τα προηγούμενα χρόνια» υπενθύμισε ο υποψήφιος βουλευτής Χαράλαμπος Κολπονδίνος.