Λασπολογίες και προσπάθεια σπίλωσης χαρακτήρισε ο πρώην υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος που αναφέρει πως ενώ ο ίδιος ήταν υπουργός, η τεχνική εταιρία στην οποία είναι μέτοχος κατά 50% υπέγραψε εργολαβική σύμβαση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου έναντι του ποσού των 3,9 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε ο κ. Φλαμπουράρης: «Η εταιρία πήρε με διαγωνισμό πριν 1,5 χρόνο το συγκεκριμένο έργο. Εγώ αποχώρησα μόλις υπουργοποιήθηκα. Έκλεισα το επάγγελμα, παρέδωσα το εργολαβικό πτυχίο και κατέθεσα τα χαρτιά μου για σύνταξη». Τόνισε ακόμη ότι 40 χρόνια η ιστορία του στην αριστερά και στο επάγγελμα είναι ικανά για να μην μπορεί κανείς να του καταμαρτυρήσει τίποτα.

«Κάθε Έλληνας μπορεί να έχει μετοχές σε διάφορες εταιρίες. Δεν απαγορεύεται να έχει μετοχές σε εταιρίες ούτε ο υπουργός. Εγώ έχω αποχωρήσει από την εταιρία, έκλεισα το επάγγελμα μόλις έγινα υπουργός, παρέδωσα το πτυχίο μου, το εργολαβικό πτυχίο και υπέβαλα τα χαρτιά μου για την σύνταξή μου. Από εκεί και πέρα λασπολογίες υπάρχουν αρκετές. Δεν θέλω να ασχοληθώ με νομικές διαδικασίες. Όποια προσπάθεια σπίλωσης γίνεται, νομίζω ότι θα πέσει στο κενό…» σημείωσε.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι στις 20 Μαΐου στην Τρίπολη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και ο 48χρονος εκπρόσωπος της ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ Γιάννης Κοτταρίδης συνυπέγραψαν τη συμφωνία για την ανάληψη εκ μέρους της κατασκευαστικής εταιρείας των συμπληρωματικών έργων στο αλιευτικό καταφύγιο Βραχατίου που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007 – 2013.

Η ΔΙΑΤΜΗΣΗ είχε ανακηρυχθεί μειοδότρια εταιρεία στις 21 Νοεμβρίου 2014 με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε έναν διαγωνισμό που διενεργήθηκε την 23η Σεπτεμβρίου 2014.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως: «Η ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ  4 μόλις μήνες μετά την υπουργοποίηση του κ. Φλαμπουράρη υπογράφει τη σύμβαση και της ανοίγονται δρόμοι εκτέλεσης και πληρωμής αποδεικνύοντας πως ποτέ η κατασκευαστική δεν έκλεισε όπως ο στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα ανέφερε στην ΕΡΤ και παραμένοντας ως κατασκευαστική επιχείρηση ιδιαίτερα ενεργή στο παιχνίδι. Μάλιστα όπως γνωρίζουμε, ο κ. Φλαμπουράρης εξακολουθεί να κατέχει ποσοστό άνω του 50% της εταιρείας με έτερους μετόχους τους κ.κ. Γιάννη Κοτταρίδη και Μιχάλη Μοσχοβούδη. Η σύνθεση αυτή δεν άλλαξε ούτε στη γενική συνέλευση της 24 Δεκέμβρη 2013 ούτε στην τελευταία της 30ης Ιουνίου 2014, άρα συμπεραίνεται πως ο κ. Φλαμπουράρης εξακολουθεί να παραμένει μέτοχος μιας εταιρείας που λάμβανε στον καιρό που ο ίδιος ήταν υπουργός κρατικά έργα».

Επίθεση στο Πρώτο Θέμα από το ΣΥΡΙΖΑ

«Τις τελευταίες μέρες η ναυαρχίδα του κίτρινου Τύπου, το Πρώτο Θέμα, επιδίδεται σε μια εκστρατεία διασποράς κατασκευασμένων ειδήσεων και συκοφαντίας ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Κουμουνδούρου.

«Το συγκρότημα της παραδημοσιογραφίας, όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα, συνεχίζει το ρόλο του κομιστή της διαπλοκής, σε διατεταγμένη υπηρεσία ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολίτες, όμως, έχουν και μνήμη και κρίση» καταλήγει.