«Οι ευθύνες είναι μεγάλες αν με επιλέξει ο λαός» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης λίγο πριν την ομιλία του στις 8 το βράδυ στη ΔΕΘ σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ. «Αν είμαστε πρώτο κόμμα θα πω πρώτα “Δόξατο Θεό” και την επόμενη μέρα “Αχ παναγιά μου”» είπε με χιούμορ θέλοντας να τονίσει το δύσκολο έργο που περιμένει την κυβέρνηση που θα δείξουν οι κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίου.

Επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «απέτυχε σε όλα. Τα λάθη του μας κόστισαν 90 δισ. και ακόμα δεν έχει μάθει. Ελπίζω να μην μας κοστίσει και κανένα νησί μέχρι να μάθει ότι υπάρχουν θαλάσσια σύνορα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε μια πρόγευση των όσων θα κάνει το κόμμα αν εκλεγεί, αν και προσπάθησε να μην αποκαλύψει πολλά, ώστε να τα μπορέσει να τα παρουσιάσει με λεπτομέρειες στη Διεθνή Έκθεση.

«Αν βγω πρώτο κόμμα θα πάω πρώτα στον Τσίπρα για να κάνω κυβέρνηση συνεργασίας. Απαιτούνται επενδύσεις και νέες δουλειές. Πρέπει να επανεξετάσουμε τη ρύθμιση των 100 δόσεων […] Πρώτο μέλημα μας η ανάπτυξη για να γίνει το μνημόνιο πιο ήπιο. Μια διαπραγμάτευση κρίνεται από το αποτέλεσμα» είπε επισημαίνοντας ότι «οι πολίτες πρέπει να ξέρουν ότι ο πρώτος χρόνος θα είναι δύσκολος».

Ο κ. Μεϊμαράκης παραδέχτηκε ότι γύρισε το ματς γρήγορα, κάτι που δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να κάνει και επισήμανε ότι η «χώρα του 2017 δεν θα έχει σχέση με το Σεπτέμβριο του 2015».

Όσον αφορά την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα και την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο του Γιάννη Βαρουφάκη είπε: «Απογοητεύτηκε. Όταν πηγαίνεις με τα χέρια στις τσέπες και το στυλ του χαβαλέ δεν εκπέμπεις τη σοβαρότητα που απαιτείται».

Για τις κλειστές τράπεζες και τα capital controls είπε: «Αν δεν πήγαινε σε δημοψήφισμα ο Τσίπρας δεν θα έκλειναν οι τράπεζες. Το δημοψήφισμα ήταν διχαστικό και χωρίς νόημα. Θα πάρει καιρό να ομαλοποιηθεί η κατάσταση».

Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ υποστήριξε ότι «θα μπορούσε να μετατραπεί σε ειδικό τέλος στην αυτοδιοίκηση. Πρέπει να εξορθολογιστεί. Όλοι πρέπει να πληρώσουμε, αλλά ο καθένας με τις δυνατότητές του. Θα βάλουμε κοινωνικά κριτήρια για να είναι πιο δίκαιος».