«Ουδείς πιο αχάριστος εκ του ευεργετηθέντος», είπε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης σε συνέντευξή στου στον ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη.

Σε ερώτηση αν θα ξαναδούμε τον πρώην υπουργό Οικονομικών στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φλαμπουράρης απάντησε: «Όχι βέβαια». Όσον αφορά τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ο Αλέκος Φλαμπουράρης απέφυγε να τοποθετηθεί και διέψευσε κατηγορηματικά την καταγγελία πως της ζητήσει να μην ζορίζει τον Στουρνάρα. «Ο καθένας κρίνεται από αυτά που λέει και κάνει» συμπλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Σχετικά με τη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε πως «δεν υπάρχει εμφύλιος στο κόμμα, υπάρχει μία αποχώρηση και αυτό είναι δικαίωμά τους αλλά συγκρούσεις και πολεμική δεν υπάρχει. Στον εμφύλιο άλλωστε συμμετέχουν δύο πλευρές» και  διαβεβαίωσε πως «εμείς δεν θα μπούμε σε τέτοια διαδικασία καθώς θέλουμε να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα».

Για το εάν και πόσο θα κοστίσει η ρήξη στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Φλαμπουράρης υπογράμμισε: «Αυτό θα φανεί στις κάλπες. Η δική μας εκτίμηση είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποτελέσει μια κυβέρνηση πολιτικής σταθερότητας που θα επανεκκινήσει την οικονομία, αξιοποιώντας την πρόσφατη συμφωνία, η οποία βέβαια έχει και μελανά σημεία. Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να εγγυηθούμε για κάτι τέτοιο.