Για στροφή 180 μοιρών του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο βουλευτής του κόμματος Κώστας Λαπαβίτσας, τονίζοντας πως από το 3% έγινε κόμμα κυβέρνησης και ο κόσμος τον ψήφισε έχοντας στο μυαλό του μια αντιμνημονιακή βάση. Αντιμνημονιακός όμως μέσα στο ευρώ αποδείχτηκε ότι δεν γίνεται, πρόσθεσε.

«Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει εντός του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε και κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Η μόνη αντιπολίτευση που μπορεί να υπάρξει αυτή τη στιγμή είναι αντιμνημονιακή», είπε χαρακτηριστικά σε σχέση με τις δύο «θέσεις» που έχουν διατυπωθεί μέσα στο κυβερνών κόμμα.

«Οι μόνοι που δεν χαϊδεύουν αυτιά είμαστε εμείς η αντιμνημονιακή πλευρά, αφού δεν κρύβουμε ότι η πορεία που θέλουμε θα αντιμετωπίσει μια δύσκολη περίοδο, την οποία δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε χρονικά αλλά η διεθνής εμπειρία λέει ότι θα διαρκέσει μερικούς μήνες. Σίγουρα αυτό πρέπει να προσδιοριστεί καλύτερα. Το εθνικό νόμισμα είναι ένα εργαλείο, το κλειδί, δεν είναι η λύση», ανέφερε σχετικά με την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.

«Μόνο στην Ασία υπάρχει η αναπτυξιακή πολιτική. Η Ευρώπη είναι μια γερασμένη ήπειρος χωρίς ανάπτυξη. Η αναπτυξιακή πολιτική που χρειαζόμαστε δεν είναι η ανάπτυξη που πρεσβεύει το μνημόνιο ή η ΕΕ», πρόσθεσε και συμπλήρωσε πως «ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού θέλει αντιμνημονιακή πολιτική με πολιτική ανάπτυξης. Θέλει όμως να νιώσει ότι αυτοί που θα εκφέρουν αυτόν τον λόγο θα έχουν και αξιοπιστία».

Σχετικά με την πιθανότητα δημιουργίας ενός κόμματος που θα αντιπροσωπεύει την αντιμνημονιακή πολιτική ο κ. Λαπαβίτσας είπε ότι δεν χρειάζεται κόμμα αυτήν τη στιγμή αλλά μέτωπο.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το μνημόνιο είναι καταστροφικό και θα καταστρέψει όποιο κόμμα το εφαρμόσει.