Αρνητική ήταν η πρώτη απάντηση από την πλευρά του Περισσού στην πρωτοβουλία που έλαβε το Ποτάμι για συντονισμό των κομμάτων για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Τσιόδρας, σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ, το Ποτάμι έχει ήδη λάβει απάντηση από το ΚΚΕ, η οποία δεν ήταν θετική, και περιμένει από τα αλλά κόμματα να ανταποκριθούν.

Υπενθυμίζεται ότι το κείμενο για την πρόταση μομφής κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου έχει σταλεί σε όλα τα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής.

Στο κείμενο που έχει αποστείλει το Ποτάμι στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων, η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγορείται για παραβίαση της ουσίας του Συντάγματος. «Είναι η πρώτη πρόεδρος της Βουλής στην κοινοβουλευτική ιστορία που δεν ασκεί πολιτειακά καθήκοντα, αλλά πολιτικά. Παραβιάζει την ουσία του Συντάγματος, το οποίο ορίζει ότι την πολιτική της χώρας την καθορίζει η κυβέρνηση» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Έχει μετατρέψει την εθνική αντιπροσωπεία, το διοικητικό προσωπικό και το κανάλι της Βουλής σε προσωπικό της τσιφλίκι για την εξυπηρέτηση προσωπικών στρατηγικών που σε καμία περίπτωση δεν έχουν την έγκριση της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και εν τέλει της ελληνικής κοινωνίας» προστίθεται στο κείμενο της πρότασης μομφής.