Εκτός από την όξυνση της μετωπικής σύγκρουσης μεταξύ «προεδρικών» και «ανταρτών» και την παραπομπή των αποφάσεων για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Επιτροπή, η Πολιτική Γραμματεία της Τρίτης έβγαλε ακόμα μία είδηση.

Το κείμενο των μελών της ΠΓ που πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη για την απόρριψη του σεναρίου για δημοψήφισμα των μελών του κόμματος, την άμεση διεξαγωγή Διαρκούς Συνεδρίου και την εγκατάλειψη των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές για το τρίτο μνημόνιο υπογράφηκε από τους Στάθη Λεουτσάκο, Σόφη Παπαδογιάννη και Αντώνης Νταβανέλλο. Ωστόσο, δεν έφερε την υπογραφή του τέταρτου εκπροσώπου της Αριστερής Πλατφόρμας στο κομματικό όργανο, αυτή του Ανδρέα Καλύβη.

Όπως όλα δείχνουν ο κ. Καλύβης τηρεί σαφείς αποστάσεις ασφαλείας από την διαφαινόμενη ρήξη που επιχειρείται από τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας που έχουν ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Καλύβης, εκ των μετριοπαθών της Αριστερής Πλατφόρμας, μετά την απομάκρυνση του Γιάννη Μηλιού, ανέλαβε επικεφαλής του τμήματος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τη στάση του αυτή στη χθεσινή Πολιτική Γραμματεία, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο κατά πόσο θα προσχωρήσει στο πλευρό των «προεδρικών» ή θα ακολουθήσει αυτόνομη πορεία.