Η κίνηση δείχνει την «Πολιτική ευθύνη του πρωθυπουργού», λέει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο Mega αναφερόμενος στις σημερινές εξελίξεις, τονίζοντας ότι «βλέπει μία κυβέρνηση που θα κυβερνήσει για ένα διάστημα και θα προχωρήσει τις αλλαγές» ώστε να βελτιωθεί η οικονομία.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης διαψεύδει ότι η σημερινή κίνηση είναι «ομολογία αποτυχίας», αντιθέτως ότι δείχνει ότι ο πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης και προσπαθεί να κάνει συστράτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας ώστε να γεννηθεί στο λαό η ελπίδα.

Πάντως, ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρει ότι «είναι λάθος να νομίζουμε ότι η κυβέρνηση ενότητας μπορεί να πάει στην ΕΕ και να διαπραγματευτεί για τα πάντα».

Από την πλευρά του ο Πάνος Παναγιωτόπουλος τονίζει ότι «μπήκαμε σε ένα δρόμο εθνικής συνεννόησης, κάτι που ζητούσε εδώ και καιρό ο Σαμαράς.

Όπως λέει προαπαιτούμενο ήταν να μην είναι πρωθυπουργός ο Παπανδρέου, όχι επειδή έχει κάτι μαζί του ο Σαμαράς, αλλά επειδή «συμβολίζει την αποτυχία».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επιβεβαιώνει ότι υπήρξε και συζήτηση ανάμεσα στο Σαμαρά και τον Παπανδρέου για τη διάρκεια που θα έχει η εθνική συνεννόηση και αναφέρει ότι «αυτή τη στιγμή η μπάλα είναι στα πόδια του κ. Παπανδρέου».

Αναφορικά με τα σενάρια ότι υπαναχωρεί ο πρωθυπουργός, ο Παναγιωτόπουλος τονίζει ότι ελπίζει να μην ισχύει κάτι τέτοιο, ενώ επαναλαμβάνει ότι είναι «πολύ κρίσιμες οι στιγμές».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τονίζει επίσης ότι «οι αγορές μετά τις σημερινές εξελίξεις θα είναι στα κάγκελα».