«Το Ασφαλιστικό θέλει διαρκή πλοήγηση. Δεν κάνουμε μία αλλαγή, που οδηγεί απευθείας στο 2060. Πρέπει διαρκώς να το μετράμε και να το προσαρμόζουμε», επισημαίνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Free Sunday, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέας Λοβέρδος, σημειώνοντας πως «ποτέ δεν κρύψαμε τον κίνδυνο, που διατρέχουν ορισμένοι φορείς κοινωνικής ασφάλισης, όπως ο ΟΑΕΕ, ακόμη και για την καταβολή των φετινών συντάξεων».

Ο υπουργός επαναλαμβάνει πως η περικοπή της 13ης και 14ης σύνταξης και η αντικατάστασή τους με ένα συνολικό επίδομα 800 ευρώ, δεν ήταν στόχος της κυβέρνησης, αλλά «δεν εισακουσθήκαμε από τους δανειστές μας», διαβεβαιώνει, ωστόσο, πως αυτή η περικοπή «δεν είναι δομικό στοιχείο του συστήματος» και πως «το νέο Ασφαλιστικό αντέχει την καταβολή της», πλην όμως «αυτή είναι μία συζήτηση που αφορά το μέλλον».

Στέλνοντας το δικό του μήνυμα για τους χαρακτηρισμούς περί «Βίβλου» ή «κόκκινου βιβλίου του Μάο», που αποδίδονται στο Μνημόνιο από συντρόφους του-στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο Λοβέρδος σημείωσε: «Στη Βουλή υποστήριξα πως το Μνημόνιο αποτελεί εθνικό συμβιβασμό σωτηρίας, που δίνει διέξοδο στη δραματική κρίση, που βιώνουμε. Για να το υπερβούμε, όμως, πρέπει να το εφαρμόσουμε και αυτή είναι η πιο μεγάλη πρόκληση των επόμενων ετών».

Σε ότι αφορά τα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εκτιμά πως «η συζήτηση περί εκλογών κάνει εξαγωγή λανθασμένου μηνύματος εκτός συνόρων».