«Να καθίσουν σε ένα τραπέζι υπό τον πρωθυπουργό, ακόμη και το Σαββατοκύριακο, όσοι έχουν όρεξη να συνεννοηθούν» δήλωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης προσθέτοντας «χρειάζεται ένα πολεμικό συμβούλιο» ενώ υπογράμμισε ότι «αν θέλουν, να συμμετέχουν και πρώην πρωθυπουργοί».

«Θα υπάρχει συνευθύνη για όσους συνεννοηθούν» είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μιλώντας στον Real fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου και συνέχισε «ο κ. Κουβέλης χρήσιμα πράγματα θα έχει να πει. Η κ. Μπακογιάννη θα έχει να καταθέσει οικογενειακή εμπειρία».

«Κουράστηκα τους τελευταίους 15 μήνες να μιλάω για συνεννόηση από το εσωτερικό. Γιατί έπρεπε να φτάσουμε να μας επιβληθεί από έξω; Είναι προσβλητικό και μειωτικό. Και εμείς καυγαδίζουμε πάνω από το πτώμα».

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. πρότεινε να σχηματιστεί κυβέρνηση με πρόσωπα κοινής αποδοχής και υπογράμμισε: «Ποιοι είναι οι καλύτεροι; Αυτούς να βάλουμε», ενώ επεσήμανε για τη σημερινή κυβέρνηση: «Αυτοί δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν το κρυολόγημα. Θα αντιμετωπίσουν την πνευμονία;».

Σχετικά με τη στάση του Αντώνη Σαμαρά στο θέμα της συναίνεσης, ανέφερε ότι: «αντί οποιουδήποτε τιμήματος κοιτάει να γίνει πρωθυπουργός» και δημοσιοποίησε τον διάλογο που είχαν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, όταν είχαν συναντηθεί προ μηνών όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.

«Το θέμα της συναίνεσης το είχα θέσει στη συνάντηση υπό τον Κάρολο Παπούλια. Είχα πει ότι ο Παπανδρέου έτσι δεν τραβάει. Ξέρετε τι γύρισε και μου είπε ο Σαμαράς που καθόταν δίπλα μου; “Τι λες ρε συ Γιώργο; Έχει νωπή εντολή. Γιατί να το κάνει αυτό;”. Και του απάντησε ο Παπανδρέου να πάμε σε συνεννόηση και βλέπουμε» είπε ο κ. Καρατζαφέρης και πρόσθεσε: «Φοβάται τη συναίνεση όπως ο διάολος το λιβάνι».