Γερμανός αξιωματούχος φέρεται να αποκάλυψε πληροφορίες για τη μυστική συνάντηση του Λουξεμβούργου με αντικείμενο την κρίση στην Ελλάδα, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της Süddeutsche Zeitung, με τίτλο «Η Ελλάδα βορά στους κερδοσκόπους».

Στο δημοσίευμα αναφέρθηκε με έμφαση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, καθώς όπως είπε πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε τέτοιου είδους δημοσίευματα.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει η Süddeutsche Zeitung, Μετά τη μυστική συνάντηση του Λουξεμβούργου την Παρασκευή, η οποία είχε συμφωνηθεί να κρατηθεί μυστική μέχρι το κλείσιμο του Αμερικανικού Χρημ,ατιστήρίου, εντείνεται στο εσωτερικό της Γερμανίας η κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο που διαχειρίζεται την υπόθεση της Ελλάδας.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΕ δήλωσε μάλιστα στη γερμανική εφημερίδα ότι «κάποιος από το Βερολίνο χωρίς αίσθημα ευθύνης αφήνει να διαρρεύσουν απόρρητες πληροφορίες με αποτέλεσμα η Ελλάδα και το ευρώ να γίνονται βορά στους κερδοσκόπους».

Η οργή των χωρών της ευρωζώνης είναι μεγάλη, επισημαίνει η εφημερίδα: «Διότι είναι πάντα γερμανικές πηγές από τις οποίες διοχετεύονται απόρρητες πληροφορίες, οι οποίες ενισχύουν τη δράση των κερδοσκόπων. Μια επικριτική φωνή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της τονίζει στους δημοσιογράφους της γερμανικής εφημερίδας ότι στη Γερμανία υπάρχουν πρόσωπα που συνειδητά σπέρνουν φήμες και μισές αλήθειες. Είτε δρουν ανεύθυνα, είτε έχουν τη δική του ατζέντα, γεγονός που θα είχε καταστροφικές συνέπειες».

Ανοιχτά για το θέμα μίλησαν και ευρωβουλευτές σήμερα, με τον Κον Μπεντίτ του κόμματος των Πρασίνων να αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν όλες οι ευρωπαϊκές αγορές «να γίνονται βορά» στα δημοσιεύματα του Spiegel;