«Άκρως επικίνδυνη» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την πρόθεση της Ελλάδας να στηρίξει και να συμμετάσχει τον σχεδιασμό του «ληστρικού πολέμου» εναντίον της Λιβύης.
Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει: «με τη γνωστή ιμπεριαλιστική δολιότητα οι ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία πρωτοστατούν και προχωρούν σε πόλεμο κατά της Λιβύης, με στόχο να αρπάξουν τα μονοπώλιά τους το πετρέλαιο και το φυσικό της αέριο και να ενισχύσουν τη θέση τους στην περιοχή.

Είναι άκρως επικίνδυνη για το λαό η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να στηρίξει και να συμμετέχει στη σφαγή και το διαμελισμό της Λιβύης με αεροπλάνα, ελικόπτερα, πλοία, τις βάσεις και άλλες διευκολύνσεις, με γνώμονα τα ειδικά και γενικότερα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Εμπλέκει την Ελλάδα σε ένα νέο γύρο οξυμμένων ανταγωνισμών και ιμπεριαλιστικών πολέμων στην περιοχή. Μεγάλες ευθύνες έχει η ΝΔ, αλλά και τα κόμματα του Καρατζαφέρη και της Μπακογιάννη, που συμφωνούν με τον ληστρικό πόλεμο και με την ελληνική συμμετοχή.

Ο λαός έχει χρέος και καθήκον να παλέψει αποφασιστικά κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της συμμετοχής της χώρας, κατά της κυβέρνησης και των κομμάτων που υποστηρίζουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.