«Η κυβέρνηση δια στόματος του πρωθυπουργού λέει ψέματα για το αν παρθούν μέτρα. Λέει ψέματα ότι η διαπραγμάτευση ήταν σκληρή, γιατί θα επιβαρύνετε και πάλι το λαό. Διαπραγματευτήκατε μόνο για το πώς θα μοιράσετε τη χασούρα», τόνισε από το βήμα της Βουλής η Αλέκα Παπαρήγα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φέρνει «προγραμματισμένη χρεωκοπία», ενώ υποστήριξε ότι «για μας, ο βρικόλακας είναι το κεφάλαιο».

«Οι σολίστες του Τιτανικού συνεχίζουν το βιολί τους. Το πράγμα δεν τραβάει, όμως οι δύο πρωταγωνιστές ερίζουν ποιος φταίει», δήλωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης και πρόσθεσε: «Το σίγουρο είναι ότι φταίτε και οι δύο. Καθημερινά παραχωρούμε την εθνική μας κυριαρχία και αντί να κάτσετε και οι δύο μεγάλοι να κάνετε σοβαρές προτάσεις, τσακώνεστε. Ντροπή σας».

Αναγνώρισε πάντως ότι «αυτά που πήραμε ως Ελλάδα είναι θετικά», αλλά διερωτήθηκε: «Θα διαχειριστείτε τη νέα ευκαιρία; Αυτή η δομή της κυβέρνησης στο δεκάμηνο του μνημονίου ήταν απογοητευτική».

«Δεν δικαιούστε να πανηγυρίζετε, είναι ύβρις», τόνισε από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «παραδοθήκατε άνευ όρων. Παίρνετε εντολές που υπερβαίνουν την εντολή σας χρονικά, επιλογές που αφορούν τα παιδιά μας χωρίς να έχετε δικαίωμα».