Με όχι θεαματικά αποτελέσματα από τις επαφές του στην Ευρώπη γυρίζει ο Γ. Παπανδρέου αν και οι επιτελείς του Μαξίμου επιμένουν ότι «όλα είναι θέμα διαπραγμάτευσης και αυτό κάνει αυτή τη στιγμή ο πρωθυπουργός».

Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι «σε μια διαπραγμάτευση σε εξέλιξη δεν ανακοινώνονται τα αποτελέσματα είτε αυτά είναι κακά είτε είναι καλά». Πάντως η χθεσινή κινητοποίηση των εργαζομένων και η σαφώς ογκώδης πορεία χτύπησε καμπανάκι στην κυβέρνηση για το τι μπορεί να αντιμετωπίσει τους επόμενους μήνες.

Ο Γ. Παπανδρέου ξεκινά από αύριο σειρά επαφών και συσκέψεων με υπουργούς και στελέχη προκειμένου να «χαρτογραφηθεί η κατάσταση». Ένα θέμα των επαφών αυτών είναι ο συντονισμός της κυβέρνησης αλλά πλέον δεν είναι αυτό το μείζον. Ο Γ. Παπανδρέου διερευνά τις δυνατότητες νέων περικοπών στις δημόσιες δαπάνες αλλά και τρόπους μείωσης του ελλείμματος είτε με πώληση είτε με αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Ουσιαστικά προετοιμάζεται για τη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου και σχηματοποιεί τις περαιτέρω κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης στη μάχη που θα δώσει για να πείσει ότι στην Ελλάδα μέτρα έχουν ληφθεί…