Πολλές φιλοφρονήσεις αρκετά χαμόγελα ακόμα και από την «παγωμένη» καγκελάριο αλλά πενιχρά αποτελέσματα από την συνάντηση Παπανδρέου-Μέρκελ. Ακόμα και αυτό που θεωρεί η δεδομένο η Αθήνα, δηλαδή την επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου η Α. Μέρκελ το ενέταξε στο συνολικό πακέτο που θα συμπεριλαμβάνει τη συγκρότηση μιας ευρωπαϊκής οικονομικής διακυβέρνησης, ένα σύμφωνο ανταγωνιστικότητας και σταθερότητας.

Ουσιαστικά έθεσε και την επιμήκυνση στην όλη διαπραγμάτευση καταδεικνύοντας ότι η Γερμανία θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα και θα ασκήσει όσες και όποιες πιέσεις μπορεί προκειμένου να επιβάλλει την δική της πρόταση στην σύνοδο του Μαρτίου.

Για τα άλλα αιτήματα της ελληνικής πλευράς, όπως η επαναγορά των ελληνικών κρατικών ομολόγων με χρήματα από το ταμείο διάσωσης και η μείωση των επιτοκίων για τα δάνεια από την ΕΕ και το ΔΝΤ, δεν έγινε κανένας λόγος τουλάχιστον στη συνέντευξη. Πάντως για μην φύγει η ελληνική αντιπροσωπεία με άδεια χέρια από την καγκελαρία η κ. Μέρκελ μας… διαβεβαίωσε ότι φτάνουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί «Μας φτάνουν αυτά, που συνοδεύουν την παροχή του δανείου.

Δε ζητάμε άλλα»» διαβεβαίωσε μιλώντας μάλιστα σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο. Από την πλευρά του ο Γ. Παπανδρέου εμφανίστηκε να συμφωνεί με το σύμφωνο σταθερότητας αν και φρόντισε να πει ότι «η Ελλάδα έχει λάβει ήδη τα μέτρα που ζητάει η Άνγκγελα».

Δήλωσε επίσης ευγνώμων στην Μέρκελ και την Γερμανία λέγοντας χαρακτηριστικά «Είμαι ευγνώμων τόσο για το σχέδιο της για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας στην Ευρώπη, όσο και για την οικονομική βοήθεια που έδωσε στη χώρα μας».

Από την συνέντευξη πάντως, η οποία σίγουρα αποδίδει και το κλίμα της συνάντησης ένα είναι βέβαιο: Η Μέρκελ εξακολουθεί να κρατά σκληρή στάση προς την Ελλάδα και δεν συζητά τα ελληνικά αιτήματα παρά μόνο στο πλαίσιο μια συνολικής λύσης ,υπό την μορφή συμφώνου σταθερότητας με τους όρους που το Βερολίνο θέτει.