Η αυριανή συνάντηση της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο Βερολίνο αποτελεί για τη γερμανική κυβέρνηση δείγμα της στήριξης που παρέχει στην κυβέρνηση της Ελλάδας προκειμένου να βγάλει τη χώρα από την κρίση, σύμφωνα με εκτιμήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Τόσο όμως ο κ. Ζάιμπερτ όσο και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκαν να επεκταθούν σε λεπτομέρειες για την ατζέντα της αυριανής συνάντησης ειδικά ως προς το θέμα της επιμήκυνσης αποπληρωμής των δανείων από την Ελλάδα, παραπέμποντας στις δηλώσεις των δύο ηγετών μετά την αυριανή συνάντησή τους στην καγκελαρία.

Ο κ. Ζάιμπερτ διευκρίνισε ότι η συνάντηση Μέρκελ-Παπανδρέου εντάσσεται στο πλαίσιο προετοιμασίας του ανεπίσημου Συμβουλίου της ΕΕ στις 11 Μαρτίου.

«Εκείνο που θέλουμε να δώσουμε ως στίγμα της δικής μας θέσης είναι ότι θα πρέπει η ΕΕ να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, θα πρέπει να ενισχυθεί αυτός ο μηχανισμός στήριξης που είναι και μηχανισμός σταθερότητας για τις ευρωπαϊκές χώρες και δείχνουμε στους εταίρους μας ότι η Ελλάδα δουλεύει συστηματικά για την προώθηση των θέσεων της αυτών και ενόψει της Συνόδου Κορυφής», τόνισε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς με ποιες θέσεις θα προσέλθει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην αυριανή συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Επεσήμανε δε ότι οι θέσεις της Ελλάδας είναι γνωστές από το Eurogroup.

Για το εάν στην αυριανή συνάντηση θα τεθεί και το θέμα της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου, ο κ. Πεταλωτής επεσήμανε ότι μια καταρχήν απόφαση για την επιμήκυνση υπάρχει και στο Eurogroup και στη Σύνοδο Κορυφής και πρόσθεσε ότι αυτή την απόφαση η κυβέρνηση θέλει να την διευρύνει και να είναι προς όφελος της χώρας μας.