«Πριν και πάνω απ’ όλα, η κυβέρνηση στάθηκε στο πλευρό ενός πατέρα. Πιο καθαρή δήλωση δεν θα μπορούσε να γίνει. Αυτονόητη σε ανθρώπινο επίπεδο», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα 06/10, αναφερόμενος στον απεργό πείνας, Πάνο Ρούτσι, ο οποίος έχασε τον γιο του στη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

«Ούτε αργήσαμε όπως λένε κάποιοι καλοθελητές της αντιπολίτευσης», συμπλήρωσε ο κ. Μαρινάκης, για να προσθέσει στη συνέχεια:

«Από εκεί και πέρα, δεν είναι όλα τα κόμματα ίδια. Εγώ ανήκω σε ένα κόμμα που έχουμε μάθει όταν θεσμικά εκπροσωπούμε μια εξουσία, την εκτελεστική, όσο και αν ένα ζήτημα είναι ιδιαίτερα φορτισμένο και αντιλαμβάνομαι το αίτημα της κοινής γνώμης, εμείς ποτέ δεν μπαίνουμε στον πειρασμό να παρεμβαίνουμε στη δικαστική εξουσία. Στη δημοκρατία η διάκριση των εξουσιών είναι ουσιώδης. Για εμάς είναι ιερός ο αγώνας του πατέρα και ιερή και η προάσπιση της διάκρισης των εξουσιών. Για να γίνουμε αρεστοί, δεν θα περάσουμε την «κόκκινη γραμμή». Το τι θα αποφασιστεί θα το αποφασίσει η δικαιοσύνη. Απαγορεύεται έως να δοθούν οι απαντήσεις να τις προδικάζουμε ή να τις παραγγέλνουμε.

Για τον κ. Γεωργιάδη, οι δηλώσεις της κ. Κωνσταντοπούλου δεν θυμάμαι να έχουν ξαναγίνει. Ο άνθρωπος που παριστάνει τον θεματοφύλακα των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών, που βλέπει τα Τέμπη ως ευκαιρία για πολιτική επιβίωση και στη Βουλή προσέβαλε τη μνήμη ενός από τους νεκρούς, είναι αδίστακτη. Ευτυχώς που πάνω στην οργή της δείχνει τον χαρακτήρα της. Στο πρόσωπό του δεν βλέπει έναν πονεμένο άνθρωπο αλλά μια ευκαιρία να καθυστερήσει τη δίκη».