Στο προσωπικό όραμά του για το μέλλον της Ελλάδας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην ηλεκτρονική εφημερίδα «The Huffington Post».

Κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με το δημοσιογράφο Στίβεν Χιλ, ο οποίος αναφέρεται με πολύ θετικά σχόλια για τον κ. Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός της χώρας μας επισήμανε ιδιαίτερα τη συμπαράσταση που δείχνει στην κυβέρνησή του ο ελληνικός λαός, όπως τόνισε, σημειώνοντας ότι οι Έλληνες αντιμετωπίζουν σήμερα τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων χρόνων και ότι «είναι κατανοητό» να υπάρχουν διαμαρτυρίες.

Στη συνέχεια, ο κ. Παπανδρέου έκανε αναφορά στους τομείς όπου μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και να καταστεί η Ελλάδα «περιφερειακός κόμβος», κυρίως στην πράσινη οικονομία και τεχνολογία, τονίζοντας ότι η χώρα είναι στην «κατάλληλη θέση» για να προσελκύσει διεθνείς επενδύσεις. Επίσης, σημείωσε τις προσπάθειες της κυβέρνησης να «ξεριζώσει» τη διαφθορά και να μειωθούν οι στρατιωτικές δαπάνες, οι οποίες είναι οι μεγαλύτερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Τέλος, αναφερόμενος στην κρίση που ταλαιπωρεί την ευρωζώνη, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχουν και τα θετικά στοιχεία, όπως η ενίσχυση της αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών και ότι η κρίση ωθεί την Ε.Ε. να κάνει βήματα προς μια δημοσιονομική ένωση.