Αμετακίνητη στη θέση της για πλήρη εφαρμογή του νόμου στο ζήτημα της κατάληψης της Νομικής από μετανάστες είναι η κυβέρνηση. Πράγμα που σημαίνει ότι ουσιαστικά πετά το μπαλάκι στην πλευρά των πρυτανικών αρχών, οι οποίες έχουν την αρμοδιότητα να αποφασίσουν για ενδεχόμενη άρση του ασύλου και επέμβαση της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ζήτησε το θέμα να έχει λήξει μέχρι αύριο και γι’ αυτό νωρίτερα η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου συναντήθηκε με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη, χωρίς, ωστόσο, να υπάρξει κάποια σημαντική εξέλιξη.

Στην κυβέρνηση, πάντως, δεν φαίνεται να επιθυμούν με τίποτα την επέμβαση της Αστυνομίας, καθώς θεωρούν ότι το όλο ζήτημα μπορεί να εξελιχθεί σε προβοκάτσια και να μεγαλώσει η ένταση αντί να εκτονωθεί. Έτσι, όλες οι προσπάθειες θα επικεντρωθούν στην πίεση προς τις πρυτανικές αρχές για να βρεθεί μια πολιτική λύση στο ζήτημα και το κτίριο της Νομικής να εκκενωθεί ειρηνικά. Σε διαφορετική περίπτωση, η κυβέρνηση θα βρεθεί σε δύσκολη θέση, όπως παραδέχονται κατ’ ιδίαν και στελέχη της, και δεν θα πρέπει να αποκλείσει τίποτε ως προς την αντίδρασή της.