H αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Φώφη Γεννηματά, μίλησε  για τα γεγονότα της Νομικής Σχολής και τον «εκβιασμό» που υφίσταται η χώρα. Είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega»: «Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν μπορούμε να συζητάμε κάτω από αυτή την πίεση, τον εκβιασμό που υφίσταται αυτή τη στιγμή η πανεπιστημιακή κοινότητα, η χώρα ολόκληρη»

Για τις θέσεις της κυβέρνησης είπε: «Από την άλλη μεριά, δίνεται η δυνατότητα να αρχίσουν οι κορώνες για το άσυλο. Αυτή η συζήτηση είναι πάρα πολύ άδικη. Εμείς φέρνουμε μια πρόταση αλλαγής στον τρόπο διοίκησης των Πανεπιστημίων που θα εξασφαλίσει και τη φύλαξη και την ακαδημαϊκή ελευθερία και τη δυνατότητα του Πρύτανη να είναι ένας πνευματικός ηγέτης».

Κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία για τη στάση που έχει κρατήσει πάνω στο θέμα λέγοντας: «Αντί να πάρουν θέση στα συγκεκριμένα ζητήματα, έρχονται και μας λένε “καταργήστε το άσυλο”. Μάλιστα, τη μια στιγμή ο κ. Σπηλιωτόπουλος λέει ότι δεν πρέπει να καταργηθεί γιατί είναι κατάκτηση και την άλλη, μέσα σε μια μέρα, κάνουν στροφή 180 μοιρών και έρχονται και λένε, καταργήστε το άσυλο».