Πρέπει να δοθεί άμεσα λύση γιατί δεν μπορεί να παρατείνεται μια κατάσταση που είναι σε βάρος όλων και της χώρας μας, δήλωσε στη Βουλή η Άννα Διαμαντοπούλου σχετικά με τους μετανάστες της Νομικής.

Η υπουργός Παιδείας μίλησε ξεκάθαρα για «κατάχρηση και καταπάτηση του ασύλου στη Νομική από ομάδα μεταναστών που οδηγήθηκαν και καθοδηγήθηκαν από συγκεκριμένες οργανώσεις και πολιτικές δυνάμεις».

Γνωστοποίησε ότι στη χθεσινή συνάντηση που είχε με τους πρυτάνεις συμφωνήθηκε πως ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί και ότι το ζητούμενο είναι να βρεθεί λύση με ειρηνικό τρόπο και οικειοθελή αποχώρηση.
Η κ. Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε στην πρόταση του Πανεπιστημίου Αθηνών περί μεταφοράς των μεταναστών σε άλλο κτίριο σε συνεργασία με ΜΚΟ, μεταξύ αυτών οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και η ΜΚΟ της Εκκλησίας.

«Πρέπει να απελευθερωθεί ο χώρος του Πανεπιστημίου. Η απάντηση που αναμένεται –μερικώς- από τις οργανώσεις και τους μετανάστες είναι σε εξέλιξη και την περιμένουμε. Είμαι μία λύση που πρέπει να δοθεί άμεσα», κατέληξε η υπουργός Παιδείας.