Ο Γιώργος Παπανδρέου, θα μιλήσει σε εκδήλωση του
Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, στη Θεσσαλονίκη, με θέμα: “Αναπτυξιακές Προοπτικές της
Βόρειας Ελλάδας-Ανάπτυξη στην πράξη”.

Αναλυτικά σήμερα:

09:00: Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη, θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών της τακτικής συνάντησης του φόρουμ Euro50 Group, με κεντρικό θέμα: “Η Ευρωζώνη σε σταυροδρόμι”, στο Μέγαρο Μουσικής. Στις εργασίες του φόρουμ θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός ως κεντρικός ομιλητής κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος.

10:30: Θα έχουν συνάντηση ο πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας, Κώστας Καρτάλης και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, όπου θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στην αναβάθμιση του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας καθώς και γενικότερα ζητήματα βελτίωσης του αστικού περιβάλλοντος.

10:30: Συνάντηση των Πρυτανικών Αρχών με την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο.

12:00: Συνέντευξη Τύπου θα δώσουν, έξω από τη Βουλή, οι επιτροπές των Ιρανών, Παλαιστινίων και Αφγανών πολιτικών προσφύγων που έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας ζητώντας πολιτικό άσυλο.

Στη συνέντευξη θα παρευρεθεί και θα μιλήσει και ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και συντονιστής της κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.

12:30: Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, θα μιλήσει στη συνάντηση του Euro50 Group, η οποία πραγματοποιείται στην Αθήνα, με θέμα: “Η Ευρωζώνη σε σταυροδρόμι”, στο Μέγαρο Μουσικής.

13:30: Γεύμα του υπουργού Εξωτερικών, Δ. Δρούτσα, με πρέσβεις των χωρών μελών του Αραβικού Συνδέσμου.

14:00: Η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μ. Ξενογιαννακοπούλου, θα έχει
γεύμα εργασίας με τους πρέσβεις των χωρών του Visegrad Group (Πολωνία,
Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία), στην κατοικία του πρέσβη της Πολωνίας.