Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για τα θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο ενώ στη συνέχεια «εξαπέλυσε» βολές κατά του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη και στο ΠΑΣΟΚ .

O κ.Σκυλακάκης μιλώντας στο Live News του MEGA, υπογράμμισε ότι «στόχος είναι να αυξηθούν οι προστατευόμενες περιοχές του ελληνικού κράτους κατά 30% έως το 2030. Με αυτά τα δύο πάρκα, τα χωρικά μας ύδατα ξεπερνούν το όριο του 30% και έτσι αυξάνεται πολύ σημαντικά ο χώρος. Τα πάρκα αυτά βρίσκονται στα όρια της χώρας μας. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα».

«Η απέναντι πλευρά αντέδρασε χωρίς καν να γνωρίζει τι ακριβώς κάνουμε και υπό ποιες προϋποθέσεις. Ελπίζω ότι θα πάμε πιο ήρεμα και δεν θα έχουμε προβλήματα στο μέλλον», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν αφήγημα

«Η εκτίμησή μου είναι ότι οι εκλογές αυτές διαμορφώνουν ένα σκηνικό, στο οποίο η μεν κυβέρνηση έχει συγκεκριμένα πράγματα να πει σε σχέση με την Ευρώπη. Τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης ούτε σχέση με την Ελλάδα, έχουν σχέση με ένα συγκεκριμένο αφήγημα».

«Δεν μπορείς να θέτεις ευρύτερο πολιτικό θέμα και να αμφισβητείς τη σταθερότητα της χώρας χωρίς να έχεις τίποτα εναλλακτικό να πεις», σημείωσε για την αντιπολίτευση.

Για τον Στέφανο Κασσελάκη είπε πως «δεν επιτυγχάνει κάτι μοναδικό, είναι άστοχος κατά σύστημα», τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δημιουργεί κανένα ρεύμα στην κοινωνία.