Η Γιάννα Αγγελοπούλου μίλησε στο 9o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και αναφέρθηκε στην κληρονομιά των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ξεκαθαρίζοντας ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν επιβάρυνε το δημόσιο, πόσο μάλλον δεν συντέλεσε στη χρεοκοπία της χώρας.

Σε ερώτηση που δέχτηκε από τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, ανέφερε πως «ο προϋπολογισμός για τους Αγώνες ήταν 2 δις, 98 εκατ. 400.000 ευρώ. Επιστρέψαμε στο κράτος και 130,6 εκατ. ευρώ πλεόνασμα».

Επίσης, είπε ότι «αυτό που δεν γνωρίζετε ήταν ότι σύμφωνα με τη μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ήταν οι δεύτεροι φθηνότεροι Αγώνες μετά του Λος Άντζελες το 1932».

Μεταξύ άλλων, δήλωσε πως «όλα αυτά τα χρόνια συναντώ ανθρώπους και μου λένε για το 2004: “Ήμουν και εγώ εκεί”, με καμάρι, περηφάνια και συγκίνηση. Πρέπει να πάμε πέρα, όμως, από τη συγκίνηση. Η Ελλάδα πρώτον διεκδικούσε για δεύτερη φορά σε 10 χρόνια και έπρεπε να αλλάξουμε τη βάση της διεκδίκησης και την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό. Δεν τους διεκδικούσαμε με κληρονομικό δικαίωμα, αλλά με βάση το ότι θα διοργανώσουμε τους καλύτερους Αγώνες».

«Δεν μας πίστευαν, δεν ήταν εύκολο να τους πείσουμε, αλλά τους πείσαμε. Δεύτερον, η Ελλάδα ήταν η μικρότερη χώρα που ανέλαβε να διοργανώσει Ολυμπιακούς Αγώνες και πέτυχε. Άφησε ένα manual οργανωτικής αριστείας, καλής λειτουργίας, συνεργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού φορέα, το οποίο δεν πρέπει να μείνει αναξιοποίητο. Και τρίτον, οι αγώνες πέτυχαν γιατί έγιναν εθνική υπόθεση, στοίχημα κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα. Αν δεν ήταν εκείνοι, δεν θα φτάναμε ούτε στην τελετή έναρξης», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Ακόμη, σχολιάζοντας την κληρονομιά της διοργάνωσης στην ιστορία της χώρας, είπε: «Φανταστείτε τη ζωή μας χωρίς να είχαν γίνει αυτά τα έργα, ενώ ωφελήθηκε πολύ και η ελληνική οικονομία. Για μένα όμως έχει πιο μεγάλη αξία η εικόνα που απέκτησαν για τη χώρα, Έλληνες και ξένοι. Αυτό δεν έχει εξατμιστεί, όσα και να πέρασε η Ελλάδα».