Αντιπαράθεση για το ποιο από τα δύο κόμματα εκπροσωπεί καλύτερα τον χριστιανισμό καταγράφηκε πριν από λίγη ώρα στη Βουλή μεταξύ της Ελληνικής Λύσης και της Νίκης.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί των ενστάσεων συνταγματικότητας του νομοσχεδίου για το δικαίωμα σύναψης πολιτικού γάμου και τεκνοθεσίας μεταξύ των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, καταρχάς ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας, υποστήριξε ότι παραβιάζεται το άρθρο 3 του Συντάγματος για την επικρατούσα θρησκεία, σπεύδοντας παράλληλα να ψέξει την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νίκης επειδή στη δική της ένσταση δεν επικαλείται την παραβίαση των συγκεκριμένων διατάξεων.

«Αυτοί που μας το παίζουν καλοί Χριστιανοί γιατί δεν αναφέρονται στο άρθρο για την επικρατούσα θρησκεία μας;» αναρωτήθηκε ο κ. Χήτας στρεφόμενος προς τα έδρανα που κάθονταν οι βουλευτές της Νίκης.

Εκ μέρους της Νίκης του απάντησε ο κ. Γιώργος Αποστολάκης λέγοντας χαρακτηριστικά πως «κάποιος πρέπει να εξηγήσει, ότι η αναφορά στην επικρατούσα Θρησκεία δεν απαγορεύει στην πολιτεία να ρυθμίζει διοικητικά θέματα. Κάνετε λαϊκισμό ακόμα και σε συνταγματικά ζητήματα. Γελάνε με όσα λέτε στην αίθουσα». Μάλιστα απευθυνόμενος στον επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο, είπε: «Και κάτι τελευταίο για το χριστιανόμετρο της Ελληνικής Λύσης. Είναι αλήθεια μάλλον ότι εμείς δεν είμαστε τόσο κοντά στον Χριστό όσο εσείς. Γι’ αυτό και δεν εξασφαλίσαμε την… αντιπροσωπεία των επιστολών του».