«Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με τον κ. Αυγενάκη. Ο υπουργός, όπως και όλα τα άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, κάνουν προσπάθειες και στο συγκεκριμένο υπουργείο γίνεται μεγάλος αγώνας από το 2019, άρα δεν υπάρχει κανένα θέμα και καμία λογική σύγκρουσης. Τελευταία πρωτοβουλία μας, το σύνολο των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού, ο οποίος απευθύνθηκε με ειλικρίνεια στους αγρότες», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Για το αν θα συναντήσει ο πρωθυπουργός τους αγρότες είπε ότι οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης δεν ξεκίνησαν με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτών και ειδικά στη Θεσσαλία. Ο πρωθυπουργός έχει αποδείξει ότι είναι δίπλα στην κοινωνία.

«Μιλάει, ακούει, απαντάει στα αιτήματα των πολιτών πάντα με ρεαλισμό. Δεν γνωρίζω για κάποια συνάντηση που να είναι προγραμματισμένη, αλλά υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να συμμερίζεται τις αγωνίες, πάντα με γνώμονα το δημοσιονομικό κόστος».

Πρόσθεσε ότι εκτιμά ότι δεν θα φτάσουμε σε ένταση.

Για Κασσελάκη στα τρακτέρ: Κανένα πρόβλημα δεν λύνεται με επικοινωνιακά σόου και λαϊκισμό, αλλά με πράξεις

«Ο κ. Κασσελάκης ανέβηκε στα τρακτέρ, αλλά δεν κάθισε να συνομιλήσει με τους υπόλοιπους εκπροσώπους της ευρωπαϊκής Αριστεράς για το ποια ήταν η στάση τους για την ΚΑΠ στο ευρωκοινοβούλιο και τι επιπτώσεις έχουν στους αγρότες. Η πολιτική οικογένεια στην οποία ανήκει είχε λάβει αποφάσεις με κόστος για τους αγρότες. Οι παρεμβάσεις του πρωθυπουργού είναι στην κατεύθυνση της ελάφρυνσης.

Ας έρθει να μας πει ποια είναι η στάση του κόμματός του για την πιο ήπια προσαρμογή στην πράσινη ανάπτυξη και ας αφήσει τα τρακτέρ. Το ζήσαμε σε αυτή τη χώρα. Ο άνθρωπος που ανέβηκε στα τρακτέρ, όταν ήρθε στην εξουσία και έγινε πρωθυπουργός, φόρους έβαλε. Κανένα πρόβλημα δεν λύνεται με επικοινωνιακά σόου και λαϊκισμό, αλλά με πράξεις».

Για το αν θα υπάρξουν νέες εξαγγελίες από τον πρωθυπουργό την ερχόμενη Παρασκευή απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, είπε ότι δεν μπορεί να προεξοφλήσει και να προαναγγείλει όσα θα πει ο πρωθυπουργός. Ωστόσο, τόνισε ότι το νεοσύστατο υπουργείο Οικογένειας εκπονεί ένα μεγάλο σχέδιο για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού.

«Πρώτιστο μέλημα της κυβέρνησης να διασφαλιστεί η εξεταστική»

Εντωμεταξύ, ερωτηθείς από το Newsbeast για το αν προτίθεται να κάνει και άλλα βήματα η κυβέρνηση για να μη χαθεί η εξεταστική, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Σε λίγες εβδομάδες θα αποτελέσει νόμο του κράτους μια από τις πιο εμβληματικές μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου με πολλές ελευθερίες. Πρώτιστο μέλημα της κυβέρνησης είναι να διασφαλιστεί η εξεταστική. Γι’ αυτό εστάλη η εγκύκλιος από το υπουργείο Παιδείας και οι αποφάσεις πρέπει να γίνουν σεβαστές».

Και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να την πληρώσουν οι φοιτητές, αλλά να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Είναι δεδομένο ότι, όποτε και όπου καλούνται οι Αρχές, επεμβαίνουν και νομοθετήσαμε, γι’ αυτό και στόχος είναι να ψηφιστεί το νομοσχέδιο, να διασφαλιστούν οι εξετάσεις και να μην είναι είδηση οι καταλήψεις στα πανεπιστήμια».