Στοιχεία για τα πρόστιμα που επιβάλλονται στην μάχη κατά της ακρίβειας έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Για την καταπολέμηση της ακρίβειας και πόσο αποδίδουν τα μέτρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι στόχος είναι τα προϊόντα μειωμένης τιμής να ξεπεράσουν τα 1.000 ενώ όσον αφορά στους ελέγχους είπε ότι έχουν γίνει 20.639. Οι παραβάσεις είναι 1.629 και έχουν οδηγήσει σε πρόστιμα 9.327.600 ευρώ και εξοφλούνται 5.348.000.

Όσον αφορά στο αν θα γίνουν αλλαγές στο φορολογικό νομοσχέδιο και ειδικά στο θέμα των ελεύθερων επαγγελματιών ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι είναι σε εξέλιξη η διαβούλευση η οποία είναι και σημαντική και λόγω της συμμετοχής των φορέων έχει ξεχωριστή σημασία.

«Η κυβέρνηση ακούει τα αιτήματα, τα εξετάζει σοβαρά και στη συνέχεια βγάζει τα πορίσματα. Δεν παρεκκλίνουμε όμως», διευκρίνισε, «από την κεντρική φιλοσοφία του νομοσχεδίου». Σημείωσε ότι δεν είναι οριζόντιο το μέτρο για τους ελεύθερους επαγγελματίες γιατί έχει πολλές εξαιρέσεις.

«Ο διάλογος είναι μια άσκηση με δυο πλευρές»

Για τις εμπρηστικές δηλώσεις των τελευταίων ημερών από την Τουρκική πλευρά και αν υπάρχει νόημα να γίνει διάλογος ενόψει και της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε:

«Εμείς πιστεύουμε στον διάλογο αλλά δεν υπάρχει καμία βούληση ή διάθεση υποχώρησης στα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Κι εμείς έχουμε ξεκάθαρες και πάγιες θέσεις. Το είπα και την προηγούμενη φορά. Η διαδικασία του διαλόγου την οποία θέλουμε να θωρακίσουμε είναι μια άσκηση με δυο πλευρές και διαρκώς κρίνεται. Μια και μοναδική διαφορά μας με την Τουρκία ο καθορισμός ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας».