«Την επόμενη μέρα θα είμαστε ενωμένοι γιατί αυτό διδάσκει η πρόσφατη εμπειρία. Για τα ίδια θέματα για τα οποία έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις σήμερα, είχαμε διαφορετικές προσεγγίσεις και στο συνέδριό μας. Και είμαι σίγουρος ότι θα θυμάστε και τις σκηνές τής έντασης μέσα στην αίθουσα. Υπήρχαν διαφωνίες για τον μετασχηματισμό του κόμματός μας. Αποτυπώνονται στις δύο υποψηφιότητες οι ίδιες διαφωνίες. Τότε τις υπερβήκαμε με τον δημοκρατικό κανόνα της πλειοψηφίας. Δεν θίχτηκε η ενότητά μας, προχωρήσαμε και θα προχωρήσουμε και τώρα», τόνισε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

«Θα πρέπει να γίνει μία προσπάθεια να πέσουν τόνοι, να γίνει πολιτική συζήτηση, να μην αφιερώνουμε πάρα πολύ χρόνο σε αυτά που γράφονται ή δεν γράφονται στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο κόσμος περιμένει από μας απαντήσεις για το τι σκεφτόμαστε για τη χώρα. Και, κυρίως, από τους δύο διεκδικητές τής ηγεσίας», επισήμανε σε συνέντευξή του στο Action24. Σημειώνοντας σε άλλο σημείο πως δεν κατανοεί ποια σκοπιμότητα μπορεί να εξυπηρετήσει μια παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, όπως ζητείται από ορισμένα στελέχη.

Σε ό,τι αφορά στις δηλώσεις περί ενδεχόμενου διάσπασης, σημείωσε ότι μια τέτοια εξέλιξη «θα μπορούσε να είναι και στα σχέδια των αντιπάλων μας, ώστε να επιτευχθεί η προγραμματική μας απονεύρωση και να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία από την πολιτική εξίσωση».

Για τη συμμετοχή στη διαδικασία της προηγούμενης Κυριακής είπε ότι «αποτέλεσε και ένα ξεκάθαρο μήνυμα του προοδευτικού κόσμου, που θέλει ισχυρή αντιπολίτευση σήμερα και πολύ καλή προοδευτική κυβέρνηση αύριο».

Σε σχέση με τη στήριξή του στον Στέφανο Κασσελάκη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υπογράμμισε τα εξής: «Υπηρέτησα και υπηρετώ μια ατζέντα με καθαρές κουβέντες. Δεν κρύφτηκα ούτε στον πρώτο γύρο, δεν κρύβομαι ούτε στον δεύτερο. Θεωρώ ότι ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ το εκτιμά αυτό. Στη συνάντηση δεν υπήρξε ούτε υποψία συζήτησης για τον δικό μου ρόλο την επόμενη μέρα». Για να συμπληρώσει: «Δουλέψαμε πάνω στην κοινή μας δήλωση με τον Στέφανο Κασσελάκη. Είναι γεμάτη με πολιτικά νοήματα, έχει αναφορές στη διακήρυξή μας, έχει αναφορές στα ανοίγματά μας, έχει αναφορές στην ανάγκη να επανασυνδεθούμε με τη μεσαία τάξη, έχει τις οριοθετήσεις μας στα εθνικά θέματα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και περιέχει και όλα αυτά που ο Στέφανος έφερε στη συζήτηση στον πρώτο γύρο για το ελληνικό όνειρο, για τη χώρα, μέσα στην οποία κάθε άνθρωπος θα μπορεί να αναπτύσσει ελεύθερα τις δυνατότητές του, χωρίς αυτές να περιορίζονται από το χρώμα του, την καταγωγή του, τον προσανατολισμό του, το φύλο του ή την οικονομική κατάστασή του. Είναι μια πολιτική σύνθεση η οποία είναι παραγωγική και συγκροτεί μια πολλαπλασιαστική δύναμη για την παράταξή μας».